Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Lotus 8 konferencei „Mobilās aplikācijas" būs iespējams sekot līdzi tiešraidē

EasyGet.lv, 09.12.2011. 13:26

Uz konferenci ir pieteikušies 150 dalībnieki, no kuriem tika izvēlēti 90 aktīvāki, kuriem arī tiks dota iespēja klātienē iegūt zināšanas ne tikai no Latvijas, bet arī no Lietuvas un Anglijas nozares ekspertiem. Pārējiem interesentiem 10. decembrī no 10:30 līdz 15:30 tiks dota iespēja bez maksas sekot līdzi konferences tiešraidei AIESEC Latvija mājaslapā: http://www.aiesec.lv/lotus/live-stream/, informē Olga Lvovska.

Lotus 8 konferenci atklās Kristaps Skutelis, vairāk pazīstams kā Krizdabz, kurš ir pazīstams latviešu IT blogers, viens no pirmajiem kurš sāka izmantot Android mobilo platformu Latvijā.

„Mobilās tehnoloģijas piedzīvo arvien straujāku attīstību. Tuvāko gadu gaitā būsim liecinieki pilnīgai pārejai no stacionāriem datoriem uz mobilajām ierīcēm. Savā ievadlekcijā norādīšu uz tehnoloģiju attīstības tendencēm un uz tirgus līderiem," norāda Kristaps Skutelis.

Nākamais lektors, kurš uz Lotus 8 ieradīsies no Lietuvas, ir Alans Mendeļevičs, twitter vidē pazīstams kā @ailon. Alans ir autors pirmajai Lietuvas Windows Phone aplikācijai. 2011. gada sākumā Alans izveidoja AdDuplex - reklāmu apmaiņas tīklu Windows Phone aplikācijām.

Alans Mendeļevičs sniegs ieskatu par Windows Phone aplikāciju attīstību. Alans, raksturojot savu pirmo lekciju, saka: „Windows Phone ir jauna un aizraujoša mobilā platforma. Piedalīties strauji attīstošās sistēmas sākumposmā ir milzīga priekšrocība, ko ir iespējams izmantot jau šodien. Šī lekcija satur informāciju par Windows Phone attīstības pamatkoncepciju jūsu darbības uzsākšanai."

Alana otrās lekcijas tēma būs Windows Phone aplikāciju mārketings un monetizācija: „Labas Windows Phone aplikācijas izlaišana ir svarīgs solis. Bet diemžēl lieliska aplikācija pati par sevi negarantē panākumus tirgū. Ir jāpārzina tehnoloģijas, ko izmanto citi aplikāciju izveidotāji, lai maksimāli palielinātu aplikācijas izplatību tirgū un ieņēmumu iegūšanu."

Nākamas lekcijas tēma būs Samsung veiksmīgā stratēģija - biznesa iespējas citiem. Par to stāstīs Aleksis Geske, Samsung Electronics Baltics biznesa attīstības vadītājs. Viņa galvenie pienākumi ir Samsung produktu ieviešana lokālajā tirgū, kā arī mobilo tālruņu un Smart TV iekārtu jauno biznesa iespēju izvērtēšana un šī segmenta attīstība Baltijas valstīs.

Samsung prezentācija sastāvēs no trim daļām. Pirmā daļa būs veltīta ieskatam Samsung darbībā globālajā un lokālajā līmenī, uzņēmuma jaunākajām tehnoloģijām un attiecīgajiem risinājumiem. Nākošā daļas ietvaros klausītāji tiks iepazīstināti ar vairākām Samsung mobilajām un SmartTV platformām un to aplikācijām. Pēdējā daļā aplikāciju izstrādātājiem tiks piedāvāta sadarbības iespēja savu aplikāciju un pakalpojumu izplatīšanai daudz ērtākā veidā.

Pēdējās lekcijas laikā, ar video konferences starpniecību, no Lielbritānijas ar lekciju uzstāsies arī Anne Catherine Goulby, uzņēmuma MagicSolver mārketinga un biznesa attīstības eksperte. Anne Catherine Goulby savā lekcijā klātesošajiem izskaidros Apple iOS aplikāciju tirgus ekosistēmu un tās galvenos mehānismus. Tā kā šī lekcija tika pasniegta translējumā no Anglijas, tad tādā veidā tiks arī demonstrētas nesen modernizētās Rīgas Biznesa skolas Alumni auditorijas tehnoloģiskās iespējas, kas šo auditoriju Eiropas līmenī padara unikālu. Ieskatu par Rīgas Biznesa skolas auditorijas piedāvātajām iespējām iespējams iegūt tiešsaistē redzamajā video http://vimeo.com/31483422.

Lotus 8 konferences noslēgumā tās dalībniekiem, aizpildot aptaujas formu par konferences kvalitāti un piedaloties dāvanu izlozē, būs iespēja savā īpašumā iegūt jauno Samsung Galaxy Gio viedtālruni, kā arī vērtīgas dāvanas no Microsoft.

Projekta ģenerālais atbalstītājs: Microsoft;

Projekta atbalstītāji: Samsung, Rīgas Biznesa skola, Krizdabz.lv, MagicSolver, Albumi.lv, Muffins and More, Mikrotik;

Informatīvie atbalstītāji: likeit.lv, next.lv, boot.lv, zparks.lv;

AIESEC partneri: Unilever, Rimi, Reckitt Benckiser, Runway, Turība.

Papildus informācija par organizāciju AIESEC.

AIESEC ir bezpeļņas nevalstiskā organizācija, kas pasaulē darbojas jau 63 gadus, Latvijā – 17. Organizācija pārstāvēta 111 valstīs un vairāk nekā pusotrā tūkstotī universitāšu visā pasaulē. Latvijā AIESEC pārstāvniecības atrodas Rīgā un Valmierā. AIESEC darbības galvenais mērķis ir nodrošināt platformu jaunu līderu attīstībai un dot jauniešiem iespēju iepazīt pasaules dažādību, kā arī iegūt iemaņas, kas mūsdienās ir svarīgas un nozīmīgas sabiedrībā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV