Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Vestards Šimkus piedalīsies jauniešu labdarības pasākumā

EasyGet.lv, 12.12.2011. 15:54 | komentāri (1)

Iecavas jaunieši decembri noteikuši par labdarības mēnesi, jo 17.decembrī Iecavas kultūras namā notiks Iecavas Jauniešu padomes rīkotais labdarības pasākums „Palīdzi!", informē biedrība "Iecavas Jauniešu padome".
Vestards Šimkus piedalīsies jauniešu labdarības pasākumā

Jau 2006. gadā, sadarbojoties ar Iecavas novada Domi, Sociālo dienestu, nevalstiskajām organizācijām, nodibinājumu "Palīdzēsim.lv" un fondu "Ziedot.lv", biedrība "Iecavas Jauniešu padome" uzsāka jaunu tradīciju Iecavas novadā – jauniešu labdarības pasākumus, kuru laikā tiek vākti ziedojumi Iecavas novadā dzīvojošiem bērniem ar invaliditāti.

Šis ir jau ceturtais jauniešu labdarības pasākums, kura mērķis ir sniegt materiālu atbalstu diviem Iecavas novadā dzīvojošiem bērniem rehabilitācijas nodrošināšanai un speciālo palīgierīču iegādei – pusotrgadīgajam Jānim un piecgadīgajai Kitijai.

Kitijas veselību apdraud daudz un dažādas slimības, viņai ir epilepsija ar krampjiem, nieru mazspēja, gūžas subluksācija un problēmas ar kuņģi. Arī Jānim diagnosticētas vairākas slimības vienlaicīgi – organiski galvas smadzeņu bojājumi ar smadzeņu vielas atrofiju, epilepsija un citas slimības, kuru rezultātā radušās kustību un rīšanas problēmas. Abiem bērniem ļoti nepieciešamas fizioterapijas un ārstnieciskās vingrošanas procedūras muskulatūras stiprināšanai, speciāls krēsliņš sēdēšanai, autiņbiksītes un citas lietas.

Labdarības pasākuma norise paredzēta četrās daļās: koncerts, radošo darbu izsole, balle un diskotēka. Katra no tām emocionāli piesātināta.

Dalību labdarības pasākuma koncertā apstiprinājis pasaules slavu ieguvušais, vairāku starptautisko mūzikas festivālu un Latvijas Lielās Mūzikas Balvas laureāts Vestards Šimkus, kas būs labdarības pasākuma koncerta daļas īpašais viesis, jo uzstāšanās labdarības pasākumā ir Vestarda pirmā uzstāšanās Iecavā. „Ar prieku piedalīšos šajā pasākumā - labdarība man ir svēta lieta, kurai nekad neatsaku," tā izcilais pianists V.Šimkus. Koncerts solās būt muzikāli piesātināts, kur apmeklētājus priecēs arī Elīna Seile - TV3 producētā muzikālā šova „Mūsu zelta dziesma" dalībniece, kas cilvēku mīlestību iemantoja ar šovā pārsteidzoši izpildīto Imanta Kalniņa dziesmu „Dūdieviņš". Koncerts nebūtu iedomājams arī bez jauniešu dalības tajā: klavieru un vijoles saspēli demonstrēs Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti Rihards Plešanovs un Madara Pētersone, muzikālo krāšņumu uzburs Iecavas Mūzikas skolas audzēkņu uzstāšanās un meiteņu vokālais ansamblis „Amelia", savukārt sirsnīgu noskaņu radīs Iecavas internātpamatskolas audzēkņu Sandas Akermanes un Sandas Fridbergas - Frīdenbergas dziedājums.

Pēc koncerta visi labdarības pasākuma apmeklētāji tiks aicināti piedalīties azartiskākajā pasākuma daļā – bērnu un jauniešu radošo darbu izsolē, kuras laikā tiks izsolīti Iecavas internātpamatskolas, Zālītes Speciālās internātskolas, Dzimtmisas pamatskolas, Iecavas vidusskolas un Iecavas novadā dzīvojošo bērnu un jauniešu, kā arī citu mākslinieku, rokdarbnieku un entuziastu darbi. Pagājušā pasākuma dārgākais izsolītais priekšmets bija Zālītes speciālās internātpamatskolas māla ezītis, kura izsoles cena sasniedza 27 latus. Savukārt īpašu iniciatīvu izrādījuši Olaines 1.vidusskolas audzēkņi, kas 12.decembrī rīkos īpašu labdarības tirdziņu, visus ienākumus ziedojot Kitijas un Jāņa rehabilitācijai.

Ņemot vērā apmeklētāju dažādo mūzikas gaumi, organizatori nakts pasākumu sadalījuši divās daļās. Balli, kas notiks Iecavas kultūras namā no plkst. 22:00 spēlēs grupa The Sunburns, kas klausītāju atzinību izpelnījusies ar tās radio hītu „Saullēkts" un IJP rīkotā 3.Latvijas jauniešu īsfilmu un foto festivāla himnu „Es esmu es pats" un DJ Bruno, kurš sagatavojis īpašu dejojamāko dziesmu izlasi.

Deju mūzikas piekritējus aicinām apmeklēt diskotēku krogā „Sombrero", kur uzstāsies Latvijas DJ TOP 2011 2.vietas ieguvējs DJ Andre Crash un citi Latvijas labākie dīdžeji – Deros, Laso, V.K., Anastacia un Johny Adroit.

Visi koncerta, izsoles, balles un diskotēkas laikā iegūtie ziedojumi tiks novirzīti Jāņa un Kitijas rehabilitācijai. Organizatori cer, ka pasākuma ietvaros izdosies savākt nepieciešamo summu – tūkstoš latu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV