Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Atlants.lv paziņo "Eseju konkursa 2011" uzvarētājus

EasyGet.lv, 14.12.2011. 10:44 | komentāri (1)

Ar uzvarētāju paziņošanu un brīvdienu stipendiju piešķiršanu noslēdzies interneta bibliotēkas Atlants.lv organizētais eseju konkurss, kurā dalībnieki tika aicināti rakstīt par Latviju. Par labāko atzīts Inetas Ikstenas (Bērzupes vidusskola) darbs "Es – daļa no Latvijas", informē Atlants.lv vadītājs Gatis Sprūds.
Atlants.lv paziņo "Eseju konkursa 2011" uzvarētājus

Eseju konkursa mērķis bija mudināt skolēnus aizdomāties par dažādiem, viņuprāt, svarīgiem un aktuāliem jautājumiem mūsdienu Latvijā. Konkursam tika iesūtītas gandrīz 200 esejas no visas Latvijas un tās lasītas vairāk nekā 42 000 reižu.

Ineta Ikstena savā esejā raksta: "Kā ziedlapa ir daļa no zieda, tā arī es esmu daļa no Latvijas. Neliela drupača, kas manu dzimteni – Latviju – kā maizi satur kopā. Esmu neliels ūdens kristāls, kas mirdzēdams plūst Latvijas upēs. Esmu kā bailīga un trīcoša rudens lapa, kas visiem saviem spēkiem turas pie veca ozola zara, lai vējš to nenorautu un, salti glāstot, neaizpūstu tālu prom."

"Esmu patīkami pārsteigts un gandarīts par Latvijas skolēnu aktivitāti un patriotisko, kā arī veselīgi kritisko un stingro attieksmi pret mūsu valsti, norādot uz problēmām, nepilnībām, tajā pašā laikā apliecinot tēvzemes mīlestību. Konkursa mērķis viennozīmīgi ir sasniegts, un jaunieši ir aizdomājušies par daudzām valstiski svarīgām lietām – dabas aizsardzību, emigrāciju, kultūras mantojuma saglabāšanu, mūsu pašu atbildību un daudz ko citu, turklāt likuši padomāt arī lasītājiem," atzīst Atlants.lv vadītājs Gatis Sprūds.

Ineta par radošas un patriotiskas esejas sacerēšanu balvā saņems 200 latu lielu vienreizēju brīvdienu stipendiju, savukārt viņas literatūras skolotājs – 100 latu papildbalvu. Pārsteiguma balvas no Atlants.lv saņems arī otrās vietas ieguvēja Zaiga Vaišļa no Rēzeknes Poļu vidusskolas ar eseju "Veltījums Latvijai un tās iedzīvotājiem skan tikpat prasti kā vairākas reizes dzirdēta melodija" un trešās labākās esejas autore Ieva Horste no Profesionālās izglītības kompetences centra "Rīgas Valsts tehnikums" ar darbu "Latvijas vērtība cilvēku sirdīs".

Atlants.lv šādu eseju konkursu organizē jau trešo reizi un tā kļuvusi par labu tradīciju, kas dod iespēju skolēniem saņemt finansiālu atbalstu un padomāt par sabiedrībai aktuāliem jautājumiem. Šogad konkurss norisinājās no 19. septembra līdz 12. decembrim. Iesūtītās esejas vērtēja gan interneta bibliotēkas Atlants.lv apmeklētāji, gan žūrija.

Apbalvoti tiks arī 50 eseju autori, par kuru darbiem saņemtas visvairāk Atlants.lv apmeklētāju balsis. Savukārt biļešu tirgotājs Bezrindas.lv savai simpātijai dāvinās biļetes uz izrādi „Pasaka par Gardeguni" Ģertrūdes ielas teātrī.

Par interneta bibliotēku Atlants.lv

Atlants.lv ir interneta bibliotēka, kas darbību sākusi 2002. gadā. Tā apvieno dažādu autoru un tematiku zinātniskus un studiju procesā tapušus darbus – referātus, konspektus, diplomdarbus, dokumentu paraugus, biznesa plānus, esejas, prakses atskaites, prezentācijas u.c. Bibliotēka tiek nepārtraukti attīstīta – gan pieejamo materiālu skaita ziņā, gan lietošanas ērtuma un funkcionalitātes ziņā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV