Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Savākts nepieciešamais parakstu skaits referendumam par krievu valodu kā otru valsts valodu

EasyGet.lv, 19.12.2011. 17:23

Likumu „Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē" abās parakstu vākšanas kārtās atbalstījuši 187378 vēlētāji jeb 12,14 procenti no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) šodien apstiprinātie galīgie parakstu vākšanas rezultāti. Tādējādi Satversmes grozījumu atbalstītāju skaits ir pietiekams, lai CVK tos iesniegtu Valsts prezidentam, kuram tie jāiesniedz izskatīšanai Saeimā, informē CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Apkopojot parakstu vākšanas rezultātus, CVK par nelīdzskaitāmiem atzina 8288 parakstus. No tiem 7916 vēlētāji bija piedalījušies abās parakstu vākšanas kārtās, 12 vēlētāji bija parakstījušies divas reizes, bet viens vēlētājs - trīs reizes otrajā parakstu vākšanas kārtā. Savukārt 333 parakstītāji neatbilda vēlētāju statusam – nebija balsstiesīgi Latvijas pilsoņi, bet 25 personas nebija iespējams identificēt Iedzīvotāju reģistrā.

Vēlētāju parakstu vākšanā atbalstītais likums „Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē" paredz grozīt Satversmes 4., 18., 21., 101. un 104. pantu, iekļaujot tajos nosacījumu par krievu valodu kā otru valsts valodu.

Ņemot vērā to, ka ar šiem grozījumiem paredzēts mainīt Satversmes 4. pantu, neatkarīgi no tā, kāds būs Saeimas lēmums, par grozījumiem būs jārīko tautas nobalsošana. Tautas nobalsošanai šajā jautājumā jānotiek ne agrāk kā vienu mēnesi un ne vēlāk kā divus mēnešus pēc vēlētāju iesniegtā Satversmes grozījumu projekta izskatīšanas Saeimā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV