Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Gandrīz 75% iedzīvotāju Ziemassvētkos sūtīs apsveikumus ar īsziņu palīdzību

Jānis Andžāns, 22.12.2011. 10:21

Lielākā daļa jeb 74,6% Latvijas iedzīvotāju Ziemassvētku laikā mobilo telefonu izmantos, lai apsveiktu tuviniekus un draugus, secināts mobilo iekārtu mazumtirdzniecības līdera un eksperta „Trodeks" veiktajā pētījumā par mobilo telefonu lietošanas paradumiem Latvijā. Pētījuma rezultāti arī liecina, ka 40% aptaujāto savus telefonus plāno īpaši sagatavot Ziemassvētkiem, uzliekot svētku zvanu toni vai īpašu fona attēlu.
Gandrīz 75% iedzīvotāju Ziemassvētkos sūtīs apsveikumus ar īsziņu palīdzību

„Pētījuma rezultāti parāda, ka mobilā telefona pielietojums pirmssvētku un arī svētku laikā ir ļoti plašs. Cilvēki telefonu izmanto, lai apsveiktu draugus, izsūtītu ielūgumus uz svētku svinībām, ierakstītu plānoto dāvanu sarakstu, kā arī nofotografētu iespējamās dāvanas. Tajā pašā laikā vairāk nekā piektā daļa respondentu norādījuši telefonu gatavojoties Ziemassvētkiem neizmantos vispār," norāda „Trodeks" Reklāmas un mārketinga direktore Dace Škrabe.

Aptaujas rezultāti parāda, ka visizplatītākais mobila telefona pielietojums pirmssvētku un svētku laikā ir apsveikumu nosūtīšana – to darīs četri no pieciem cilvēkiem. Savukārt citas telefona funkcijas tiek izmantotas daudz retāk. Piemēram, ielūgumus uz svinībām izsūtīs 10% respondentu, savukārt plānoto dāvanu sarakstu telefona veidos 6%, bet iespējamas dāvanas fotografēs 4% aptaujāto.

„,Kopumā gandrīz puse aptaujāto ir plānojuši uz Ziemassvētku laiku savu telefonu personificēt – katrs ceturtais kādu Ziemassvētku melodiju uzstādīs kā telefona signālu, bet katrs piektais telefonā uzstādīs īpašu Ziemassvētku fona attēlu. Šādi aptaujas rezultāti liecina, ka liela daļa cilvēku vēlas radīt svētku un gaišuma sajūtu arī ikdienas dzīvē, it īpaši tagad, kad pirmssvētku laikā sniega trūkuma dēļ ikdiena kļuvusi vēl tumšāka" turpina Dace Škrabe.

Katrs ceturtais jeb 25% aptaujāto ir plānojuši savam telefonam kā zvana signālu uzstādīt kādu Ziemassvētku melodiju, bet 21% telefonā uzstādīs īpašu fona attēlu.

„Trodeks" aptauja veikta internetā, aptaujājot 602 respondentus vecumā no 20 līdz 74 gadiem.

Par Trodeks

Ar „Trodeks" zīmolu strādā 39 mobilo ierīču veikali visā Latvijas teritorijā, kā arī tīmekļa veikals trodeks.lv. „Trodeks" eksperti ik gadu vairākiem tūkstošiem pircējiem palīdz pieņemt lēmumu par tiem piemērotāko mobilo tālruni, portatīvo vai planšetdatoru, LMT pakalpojumiem, kā arī aksesuāriem. „Trodeks" zīmols, kurš ir tirgū jau kopš 1994.gada, pieder mobilo iekārtu tirdzniecības kompānijai „DT Mobile", kura apkalpo arī LMT zīmola veikalus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV