Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Kultūras akadēmijas 20. gads

EasyGet.lv, 30.12.2011. 12:43

Laika posms starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) saistās ar iespēju pārdomāt aizejošā gada piedzīvojumus un sasniegumus, kā arī veidot cerību un gaidu listi nākamajam gadam. Starpsvētku laiks – 29. decembris, Akadēmijai ir nozīmīgs ne tikai ar šo vērtīgo pārdomu gaisotni, bet arī tādēļ, ka šajā datumā 1990. gadā tika parakstīts lēmums par Latvijas Kultūras akadēmijas izveidošanu. Vakar Akadēmija svinēja jau 21. dzimšanas dienu, informē LKA ārējo sakaru un komunikāciju speciāliste Aija Melbārde.
Kultūras akadēmijas 20. gads

Savus trīskāršos svētkus šoreiz atzīmējām ģimenes lokā. Vienā mājā (Eduarda Smiļģa teātra muzejā) kopā pulcējās Kultūras akadēmijas, kā arī abu Akadēmijas struktūrvienību – Eduarda Smiļģa Teātra muzeja un Rīgas Kino muzeja darbinieki un viņu jaunākās atvasītes, lai piedalītos dažādās radošās aktivitātēs, satiktu īsto Akadēmijas Ziemassvētku vecīti, kā arī lai uzzīmētu Akadēmijas stratēģisko attīstības plānu nākamajiem pieciem gadiem.

Jubilejas svinību laikā notika arī LKA zinātnisko rakstu gadagrāmatas "TE-KI-LA. Teātra un kino lasījumi 2011" atvēršana. Gadagrāmata ir starpdisciplinārs zinātnisks izdevums, kas atspoguļo Latvijas Kultūras akadēmijas docētāju un akadēmijas struktūrvienību – Eduarda Smiļģa Teātra muzeja un Rīgas Kino muzeja – veiktos pētījumus teātra un kino jomā. Gadagrāmatas sastādītāja ir LKA profesore Inga Pērkone-Redoviča.

Atskatoties varam teikt, ka Akadēmijas 20. gads aizritējis ļoti darbīgi un bijis bagāts ar daudziem savdabīgiem notikumiem un projektiem. Viennozīmīgi, mūsu lepnuma piramīdas virsotnē šogad pagodinošais valsts svētku notikums, kad Akadēmijas rektoru profesoru Jāni Siliņu Ordeņa kapituls apbalvoja ar Triju Zvaigžņu ordeni.

Tāpat daudz patīkamu emociju septembra beigās piedzīvoja klātesošie, kad Akadēmijas pagalmā noslēgumu piedzīvoja LKA studentu veidotais projekts „MultiTalks. Starpkultūru sarunas: daudzas valodas, vairākas identitātes". Pagalms pārvērtās līdz nepazīšanai, jo tajā tika izveidots īsts daudzvalodzīgas ģimenes dzīvoklis.

Gandarīti jūtamies arī par to, ka jau otro gadu varējām piedāvāt LKA jauno režisoru izrāžu festivālu „Patriarha rudens". Kopumā festivālā tika parādīti deviņi jauno mākslinieku iestudējumi, kas ieguva pozitīvu un augstu vērtējumu no skatītāju, kolēģu, teātra profesionāļu un citu radošo profesiju pārstāvju puses.

Liela daļa spilgto un nozīmīgo pasākumu šajā Akadēmijas apaļās jubilejas gadā ir tapuši ar jaunizveidotās struktūrvienības „LKA radošās darbības centra" atbalstu, tādēļ īpaša pateicība centra vadītājai Montai Kononovai un radošo projektu vadītājam Jurim Jonelim.

Noslēgumā vēlamies pieminēt arī patīkamo notikumu zinātniskajā jomā: Anitai Vaivadei par promocijas darbu „Nemateriālā kultūras mantojuma konceptualizācija tiesībās" piešķirts Mākslas zinātņu doktora grāds Kultūras teorijā (Dr.art.). Doktora diploms tika pasniegts LKA dzimšanas dienas svinību laikā.

Ticam, ka arī Jaunajā gadā būsim tikpat atvērti, radoši un profesionāli un tādiem novēlam būt arī jums!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV