Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Nosaukti „Labās zvaigznes Rīgā 2011" laureāti

EasyGet.lv, 09.01.2012. 14:49

Apbalvoti Rīgas domes rīkotā konkursa „Labā zvaigzne Rīgā 2011" laureāti, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.
Nosaukti „Labās zvaigznes Rīgā 2011" laureāti

Galerijas:

Nominācijā „Atbalsts bērniem" galveno balvu saņēma Juris Keišs, kurš vairākus gadus gan morāli, gan materiāli palīdz Rīgas bērnunamam „Imanta". Nominācijā „Senioru labdaris" Labo zvaigzni ieguva Andris Baltaiskalns. Viņš aktīvi vāc ziedojumus trūkumā dzīvojošo labā. Laureāti nominācijā „Palīgs cilvēkiem ar īpašām vajadzībām" ir Liāna un Ivars Velki. Viņi ir nodibinājuši savu biedrību un palīdz ģimenēm, kurās aug smagi slimi bērni un kuras dzīvo trūkumā. Nominācijā „Cilvēks – atbalsts" uzvarēja Elita Šteinberga. Viņa jau trešo gadu vada atbalsta grupu jaunajām māmiņām "Ligzdiņa". Galveno balvu nominācijā „Labākais kaimiņš" ieguva Ņina Ciganova, kura dzīvo sociālajā mājā, regulāri dodas aprūpēt saslimušos kaimiņus, kopj puķes koplietošanas telpās un puķudobē. Nominācijā „Vides pilnveidotājs" tika meklēts cilvēks, kas ir radījis vidi vai pakalpojumu līdzcilvēku dzīves uzlabošanai. Par šādu cilvēku tika nosaukts mākslinieks Romāns Rudzītis, kurš Rīgas Sociālā dienesta dienas centrā „Abeļzieds" senioriem un nedzirdīgajiem palīdz atraisīt talantu. „Cilvēka – pilsētas dzīvnieku drauga" nominācijas balvu saņēma Sabīne Alupa. Viņa jau septiņus gadus brīvprātīgi darbojas Juglas dzīvnieku patversmē. Par „Sirds cilvēku – cerības nesēju" ir nosaukti divi cilvēki. Viena ir Marina Kuzņecova, kura aktīvi darbojas, lai motivētu citus invalīdus aktīvai dzīvei. Viņa ar domubiedriem izveidoja insultu pārcietušo cilvēku un viņu radinieku psiholoģiskā atbalsta biedrību „VIGOR". Otro Labo zvaigzni nominācijā „Sirds cilvēks – cerības nesējs" saņēma Guntis Mamis, kurš aktīvi darbojas Kraukļa fondā un dala pārtikas pakas trūcīgajiem, atbalsta tos, brīvprātīgi rīko pasākumus bērniem un pieaugušajiem.

Šogad konkursā tika saņemtas gandrīz 150 anketas. Laureātus izraudzījās speciāli izveidota žūrija.

Pasākumā laureātus apbalvoja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Kurdjumovs, Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane un Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Inese Švekle.

Šogad Rīgas domes rīkotājs konkurss notika jau astoto reizi, balvas tradicionāli pasniedz Zvaigznes dienā.

Foto (c) Andris Krieviņš

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV