Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

E-klase.lv blogos Toms Grēviņš, Uģis Olte, Arturs Vaiders un citas spilgtas personības

EasyGet.lv, 11.01.2012. 16:05

Izglītības portālā E-klase.lv skolēniem, skolotājiem un vecākiem ir atklāta jauna rubrika Blogi. Tajā turpmāk par mūziku, kino, sportu, tehnoloģijām, modi, literatūru un jauniešu audzināšanu rakstīs tādi zinoši un spilgti šo nozaru pārstāvji kā DJ un Radio 101 ētera personība Toms Grēviņš, režisors Uģis Olte, Latvijas jaunākais tehnoloģiju blogeris Krišs Kupruks, portāla Mammām.lv/Tētiem.lv redaktores un citi, informē Eva Mežīte. Autori rakstīs gan par nozarē aktuālāko, gan dos iespēju pašiem lasītājiem iesaistīties satura radīšanā. Izglītības portāla jaunā rubrika Blogi tapusi sadarbībā ar Zelta Zivtiņu.

"Zelta Zivtiņa vienmēr ir atbalstījusi Latvijas jauniešus un ieguldījusi viņu attīstībā. Sadarbībā ar E-klase.lv mēs varēsim to darīt vērienīgāk, kļūstot ne tikai par skolēnu, bet arī par viņu vecāku un skolotāju draugu, sabiedroto un, kad nepieciešams, arī padomdevēju", komentē Alise Avota, Zelta Zivtiņas zīmola vadītāja. "Kopīgi esam atlasījuši dažādus un interesantus autorus – savu jomu ekspertus. Ceram, ka portāla lietotāji to novērtēs un blogus lietos gan kā izklaidējošas, gan reizē izglītojošas un uzticamas informācijas avotu."

Rubriku Blogi portālā e-klase.lv veidos seši dažādu nozaru eksperti. Toms Grēviņš rakstīs par šībrīža un nākotnes mūzikas atradumiem, nedaudz ieskatīsies mūzikas vēsturē, kā arī atgādinās par Latvijā gaidāmiem koncertiem. Toms, kā saka viņš pats, visu savu laiku velta, lai klausītos arvien jaunus ierakstus un par interesantākajiem nekavējoties pastāstītu citiem. Maz pazīstami mūziķi varēs arī iesūtīt savus skaņdarbus, kurus Toms izvērtēs un noteiks labākos.

Par kino portālā rakstīs kino režisors un daudzu televīzijas raidījumu autors Uģis Olte. Uģim ir žurnālista pieredze, tādēļ, viņš lieliski izsakās kā kino valodā, tā arī rakstot drukātajai presei un internetam.

Tehnoloģiju sasniegumus pētīs un savus atklājumus aprakstīs Latvijas jaunākais tehnoloģiju blogeris Krišs Kupruks. Krišs arī izmēģinās cik jaudīgi ir jaunākie mobilie telefoni, planšetdatori un citas ierīces, un savos iespaidos dalīsies ar lasītājiem.

Sportistus intervēs un viņu sasniegumus komentēs Arturs Vaiders – izcils sporta žurnālists ar vairāk nekā trīsdesmit gadu darba, sešu ziemas un trīs vasaras olimpisko spēļu pieredzi.

Portāla Ielumode.lv galvenās redaktores ZZ Janas blogā būs apkopotas jaunākās stila un modes tendences Latvijas skolās, kā arī tiks meklēti skolu modes spiegi. Tādējādi autore centīsies noskaidrot, kuri skolnieki ir ne vien cītīgākie mācībās, bet arī radoši veido savu personīgo stilu. Savukārt, ZZ seriāla varones un topošās žurnālistes Olgas Lasītavā, jaunieši varēs saturu radīt paši, iesūtot sevis sacerētus dzejoļus, stāstus, rakstus un citus darbus.

Sadaļā Vecākiem portāla Mammām.lv/Tētiem.lv redaktores Sindija Meluškāne un Inga Akmentiņa-Smildziņa apskatīs jautājumus, kas saistīti ar bērnu un jaunieši audzināšanu, viņu sekmēm un uzvedību skolā. Vecākiem būs iespēja uzdot ekspertēm jautājumus un/vai iesūtīt tēmas, par kurām viņi labprāt uzzinātu plašāk.

Laikā, kad bērnu un vecāku ikdiena nav iedomājama un vai dažbrīd pat iespējama bez jaunākās paaudzes tehnoloģijām, Net-Safe Latvia Drošāka interneta centra vadītāja Maija Katkovska blogā runās par bērnu drošību un riskiem internetā.

Autores mērķi ir palīdzēt apzināt draudus, ar kuriem ikviens var sastapties globālajā tīmeklī, kā arī sniegt padomus, kā no tiem izvairīties.

Skolu jaunumu un sasniegumu apskatu sadaļā Dzīve skolā veidos E-Klase.lv redakcija kopā ar skolotājiem no visas Latvijas. Portāla lietotājam draudzīgā veidā kopīgi tiks būvēts ceļš uz zināšanām un veidots vienots ceļvedis izglītībā. "Šī būs lieliska iespēja dalīties pieredzē un pastāstīt citiem,kas labs un interesants notiek Latvijas skolās. Mēs aicinām skolotājus, skolēnus un viņu vecākus blogot un iepazīstināt citus ar saviem sasniegumiem un pozitīviem piemēriem – izciliem skolotājiem, talantīgiem skolēniem un aktivitātēm, kas dzīvi skolā padara aizraujošāku," stāsta Dita Blaua, portāla E-klase.lv redaktore. "Paplašinot portāla saturu ar interaktīvo blogu sadaļu, lietotāju skaits strauji audzis. Salīdzinot ar oktobri lietotāju skaits palielinājies par 11,83%, sasniedzot 164 935 unikālos lietotājus mēnesī, kas ir augstākais rādītājs kopš E-klase.lv izveidošanas."

Ar blogiem, to saturu un autoriem plašāk varat iepazīties šeit http://bit.ly/ZZ_Blogi.

Par Zelta Zivtiņu

Zelta Zivtiņa (ZZ) ir pirmā priekšapmaksas mobilo sakaru karte Latvijā, kas jau 13 gadus klientiem nodrošina plašu augstākās kvalitātes telekomunikāciju pakalpojumu klāstu Tele2 tīklā par izdevīgāko cenu. Zelta Zivtiņa ir stabils līderis mobilo sakaru priekšapmaksas karšu segmentā ar lielāko – aptuveni 700 000 – klientu tīklu. ZZ jau vairākus gadus pēc kārtas ir arī viens no mīlētākajiem telekomunikāciju zīmoliem Latvijā. ZZ vienmēr ir atbalstījusi Latvijas jauniešus un ieguldījusi viņu talantu attīstībā. Nozīmīgākie pēdējo gadu projekti ir vērienīgākās skolēnu sporta un prāta spēles ZZ Čempionāts un ZZ Stipendijas jauniešiem. Plašāka informācija par ZZ pakalpojumiem pieejama mājaslapā www.zeltazivtina.lv un Tele2 klientu apkalpošanas centros visā Latvijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV