Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Rīgā gaidāma ilgstoša snigšana

Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Ilze Dišlere, 13.01.2012. 11:35

Ņemot vērā meteoroloģiskās laika prognozes, Rīgā šodien un brīvdienās gaidāma intensīva snigšana un gaisa temperatūra pazemināsies. Rīgas domes Satiksmes departaments vērš auto vadītāju uzmanību, ka līdz ar to braukšanas apstākļi galvaspilsētā būs apgrūtināti, redzamība būs ierobežota un kopējā satiksmes plūsma palēnināsies. Autovadītājiem jārēķinās, ka snigšanas apstākļos ceļā nāksies pavadīt ilgāku laiku.
Rīgā gaidāma ilgstoša snigšana

Šorīt uzturētāji darbu uzsāka no plkst. 4.00 un veica ielu un tiltu apstrādi ar pretslīdes materiāliem, kopumā pilsētas ielās strādāja 12 specializētas kaisīšanas mašīnas. Patlaban ielās strādā astoņas specializētas kaisīšanas mašīnas, lai apstrādātu tiltus ar pretslīdes materiāliem.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā dežurē visu diennakti, lai līdz ar apledojuma veidošanos vai snigšanas sākumu nekavējoties uzsāktu maģistrālo ielu un tiltu brauktuvju apstrādi ar samitrināto sāli, kas pakāpeniski kausē ledu un sniegu, kā arī veiktu brauktuvju tīrīšanu.

Kopumā darbu veikšanai ielu un tiltu uzņēmumiem pilsētā ir 32 specializētās kaisīšanas mašīnas, astoņas traktorbirstes un sešas specializētās ietvju kaisīšanas mašīnas. Nepieciešamības gadījumā ielu un tiltu uzturētāji iesaistīs arī traktortehniku un autogreiderus.

Satiksmes departaments vērš transportlīdzekļu vadītāju uzmanību, ka pretslīdes materiāli samazina brauktuvju slīdamību, taču sniega un sala laikā jārēķinās ar apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu. Līdz ar to, vadītāji aicināti ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu. Departaments atgādina, ka īpaši sarežģīta un grūti prognozējama situācija uz ceļiem ir laikā, kad gaisa temperatūra svārstās ap nulli grādu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV