Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Mākslas akadēmija uzsāk sadarbību ar Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociāciju

EasyGet.lv, 13.01.2012. 12:16

17. janvārī Latvijas Mākslas akadēmija un Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācija gatavojas noslēgt sadarbības līgumu, kas veidos pamatu abu organizāciju ilgtermiņa partnerībai. Sadarbības mērķis ir veidot sinerģiju starp augstākās izglītības institūcijām un uzņēmējdarbības vidi, tādējādi stimulējot jauno profesionāļu integrāciju darba tirgū un sniedzot iespēju uzņēmējiem sadarboties ar topošajiem, šobrīd vēl studējošajiem speciālistiem, kas būs viņu nākotnes sadarbības partneri, radošu ideju un inovāciju attīstītāji, informē Latvijas Mākslas akadēmijas komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Egita Kurpniece.
Mākslas akadēmija uzsāk sadarbību ar Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociāciju

Līdz ar līguma noslēgšanu Latvijas Mākslas akadēmija un Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācija kopīgiem spēkiem strādās pie tā, lai Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuāli plastiskās mākslas nodaļas Modes mākslas apakšnozares studentiem rastos plašākas iespējas stažēties dažādos ar modes nozari saistītos uzņēmumos. Jaunu prakses vietu radīšana un esošo nostiprināšana būtu nozīmīgs ieguldījums topošo modes mākslinieku zināšanu un prasmju pilnveidē. Kā teorētisko un praktisko apmācību kvalitatīvs papildinājums prakse uzņēmumos ievērojami paplašinātu jauno dizaineru redzesloku, izpratni par darba tirgu un radošo ideju praktisko īstenošanu, kā arī kalpotu kā būtisks stimuls jauno modes mākslinieku turpmākās karjeras attīstībā.

Latvijas Mākslas akadēmijas un Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācijas kopīgs mērķis ir pilnveidot sadarbību ar uzņēmumu speciālistiem arī Latvijas Mākslas akadēmijas pedagoģiskajā darbā. Latvijas Mākslas akadēmija būtu gandarīta par iespēju iesaistīt uzņēmējus studiju programmu pilnveidošanā, studentu studiju darbu un diplomdarbu vadīšanā un recenzēšanā, kā arī atsevišķu lekciju pasniegšanā, tādējādi daloties ar savām zināšanām un nodrošinot studentiem tik būtisko saikni ar uzņēmējdarbības vidi un praktisko darbu.

Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociācija savukārt pauž gatavību dažādos veidos atbalstīt studējošos, piemēram, iesaistot studentus zinātniski-pētniecisko darbu veikšanā par ražošanas uzņēmumiem aktuālām tēmām. Tāpat asociācija ir gatava iespēju robežās atbalstīt Latvijas Mākslas akadēmijas mācību procesa pilnveidi, piemēram, konkursa kārtībā piešķirot līdzekļus studentu un pasniedzēju prakses braucieniem uz lielākajām Eiropas modes mesēm.

Līgums starp Latvijas Mākslas akadēmiju un Vieglās rūpniecības uzņēmumu asociāciju tiek slēgts pēc Baltijas Jūras reģiona programmas 2007-2013 projekta Nr. 057 „Baltic Fashion – Inovāciju veicināšana Baltijas modes nozarē visā Baltijas jūras reģionā" iniciatīvas. Projektā „Baltic Fashion" sadarbojas Baltijas valstu, Polijas, Somijas, Vācijas un Zviedrijas mākslas un modes nozaru pārstāvji ar mērķi radīt vienotu Baltijas modes dizaineru un produktu tīklu, veicināt inovāciju ieviešanu un atbalstīt uzņēmējdarbību modes nozarē. Galvenais Latvijas Mākslas akadēmijas kā projekta partnera uzdevums projekta gaitā ir veikt Baltijas modes dizaineru teorētisko un praktisko apmācību, kas sevī ietver arī metodikas izstrādi, ko, projektam noslēdzoties, būs iespējams ērti pielietot visās Baltijas jūras reģiona sadarbības valstīs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV