Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Atklāta pieteikšanās Ēnu dienai 2012

EasyGet.lv, 16.01.2012. 13:39

Internetā vietnē www.enudiena.lv ir atklāta pieteikšanās Ēnu dienai, kura šogad notiks 15. februārī, informē JAL mārketinga vadītājs Jānis Grandāns. Uzņēmumi, organizācijas un valsts iestādes ir aicinātas pieteikt dažādu profesiju darbiniekus, kuri šajā dienā iepazīstinātu skolēnus ar savu profesionālo ikdienu. Projektu organizē Biznesa izglītības biedrība Junior Achievement-Young Enterprise Latvija sadarbībā ar Swedbank.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis „Latvijas nākotnes attīstība un labklājība ir atkarīga arī no tā, kādās jomās izvēlēsies studēt mūsu jaunieši. Valstij nepieciešami konkurētspējīgi uzņēmēji, talantīgi inženieri un izcili tehnisko profesiju pārstāvji, profesionāli valsts pārvaldes darbinieki, kā arī radoši, izglītoti un prasmīgi cilvēki daudzās citās profesijās. Tādēļ aicinu gan uzņēmumus, gan valsts pārvaldes iestādes būt atsaucīgiem un izmantot Ēnu dienu, lai iedvesmotu jauniešus jau laicīgi izvēlēties savu nākotnes profesiju un mērķtiecīgi attīstītu savus talantus! Valsts pārvalde 15. februārī gaidīs vairāk kā 6000 skolēnus, kuriem ir interese par darbu valsts pārvaldē. Tieši pašreiz valsts pārvalde ir pārmaiņu procesā un sagaida jaunus profesionāļus, lai 2015.gadā Latvijas prezidentūrā Eiropas Savienībā būtu efektīva un profesionāla komanda. Savukārt es kā katru gadu iepazīšos ar pieciem jauniešiem, kas vēlas uzzināt vairāk par premjera darba ikdienu."

Profesiju pārstāvji aicināti pieteikt vakances līdz 7. februārim, savukārt skolēni savu izvēli var izdarīt līdz 9. februārim.

Pērn ap 400 organizāciju visā Latvijā skolēniem piedāvāja vairāk kā 3 500 vakances, savukārt ieinteresēto skolēnu skaits pieauga līdz 10 tūkstošiem.

Ēnu diena Latvijā notiek jau 12. reizi. Tās mērķis ir veicināt un pilnveidot skolēnos radošo potenciālu un uzņēmējspējas, paplašināt skolēnu redzesloku un izpratni par nepieciešamajām zināšanām un prasmēm, kas jāapgūst, lai varētu sevi pilnvērtīgi realizēt iecerētajā nākotnes profesijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV