Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Aizliedz tirgot apreibinošos „vīrakus"

EasyGet.lv, 17.01.2012. 17:35

Rīgas dome izdarījusi grozījumus saistošajos noteikumos Nr.108 „Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība", aizliedzot realizēt sintētiskās vai dabīgas izcelsmes vielas (sēnes, zāles, kaltētās zāles maisījumi u.tml.), kuru lietošana izraisa vai var izraisīt cilvēku apreibināšanos, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais, pēc kura iniciatīvas grozījumi tika izstrādāti, uzsvēra, ka Rīgas teritorijā konstatētas vairākas tirdzniecības vietas, kur izplata vīrakus un citas tamlīdzīgas vielas, ko pilsētas iedzīvotāji, tai skaitā arī nepilngadīgie, izmanto, lai apreibinātos. Ja tabakas un alkohola izstrādājumu izplatīšanu un lietošanu regulē likums, tad šāda veida vielas, kā vīraks un tml., kas it kā nav paredzētas iekšķīgai lietošanai, ir brīvi tirgojamas bez jebkādu atļauju vai licenču saņemšanas.

„Saskaņā ar likuma „Par pašvaldībām" 15.panta 12.punktu pašvaldībām ir autonomā funkcija piedalīties sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, apkarot žūpību un netiklību. Īstenot minētas funkcijas izpildi, viens no veidiem, ka cīnīties ar narkotisko un apreibinošo vielu apriti, ir aizliegt tirdzniecību ar šādām vielām", sacīja D.Turlais.

Saistošajos noteikumos iekļautais aizliegums novērš iespējamību realizēt ielu tirdzniecībā sēnes un augus, kuri, kaut arī ar likumu nav atzīti par tādiem, ir izmantojami apreibināšanās nolūkā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV