Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Liepājā notiks Akmens, šķēres, papīrīt's čempionāts

EasyGet.lv, 18.01.2012. 16:27

Sestdien, 21. janvārī, Liepājā, klubā Fontaine Palace notiks otrais Latvijas Akmens, šķēres, papīrīt's čempionāts. Čempionātā piedalīsies 64 dalībnieki no visas Latvijas, sešās kārtās tiks noskaidrots Latvijas labākais čikātājs.
Liepājā notiks Akmens, šķēres, papīrīt's čempionāts

Uzmanības centrā šogad būs cīņa starp Rīgas un Liepājas sportistiem. Dalību čempionātā pieteikuši un jau aktīvi trenējas 20 liepājnieki. Galvenās cerības tiek liktas uz dalībnieku ar segvārdu The Machine, kura personība pagaidām netiek atklāta. Cīņa būs sīva, jo uz čempionātu Liepājā ieradīsies pārliecinošais 2011. gada čempions Gatis Švarcs jeb Latgales Kuvalda, 2011. gada čempionāta pusfināliste, absolūta favorīte starp sievietēm Ieva Bite jeb Dzelzs Nervs, pieredzējušais sportists ar netradicionālām treniņa metodēm Juris Kozlovskis jeb Akmens Galva un citi sportisti.

Akmens sasit šķēres, šķēres sagriež papīru, papīrs satin akmeni - ar šo, šķiet, visvienkāršāko spēli pasaulē skolēni kavē laiku starpbrīžos, pieaugušie izšķir, kuram kārtējo reizi būs jāmazgā trauki, taču īsti spēlmaņi pretenciozi piesaka savas stratēģijas un rēķina iespējamības koeficientus.

Čempionāta ideja ir ļoti vienkārša, bet pietiekoši asprātīga, lai pulcētu plašu dalībnieku un skatītāju loku. Līdzīgas sacensības norisinās visā pasaulē un, neskatoties uz spēles primitīvajiem pamatiem, ar to saistās spēlētāju azarts un patiesas kaislības.

Čempionāts norisināsies pēc izslēgšanas principa, katras izspēles iznākumu izšķirs tiesnesis. Spēles laukums tiks veidots pēc boksa ringa parauga. Vakaru vadīs Improvizācijas teātra "Spiediens" aktieri, skatītāji spēles gaitu varēs vērot gan laukumā, gan uz ekrāniem.

Čempiona titulu un Triobet balvu - 300 latus iegūs spēles sestās, tas ir, fināla kārtas uzvarētājs. Šogad čempionātu atbalsta arī Liepājas pilsētas Dome, ar plakātiem pilsētas ielās sveicot čempionāta dalībniekus.

Dalībnieki ar pieredzi atzīst, ka čempionātā nevajag paļauties uz veiksmi. Uzvarēt palīdz īpašas treniņa metodes, diēta, domu spēks, īpaši veidots tērps, talismans, rituāls – ar vārdu sakot, katram savs. 2011. gada čempions Gatis Švarcs bija pārliecināts, ka labvēlīgie laika apstākļi palīdzēja viņam uzvarēt čempionātā. Vai tie būs viņam labvēlīgi arī šogad?

Pēc čempionāta gaidāms grupu „Backflow" un „Collarbone" koncerts.

Informācija: www.fontainepalace.lv

2012. gada AŠP čempionāta preses konference:

Viens no 2012. gada AŠP čempionāta Liepājas favorītiem - The Machine:

2011. gada AŠP čempionāts:

Viens no 2011. gada AŠP čempionāta favorītiem - Akmens Galva:

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV