Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Atlants.lv meklē labāko zinātniski pētniecisko darbu

EasyGet.lv, 24.01.2012. 11:33

Šodien, 24. janvārī, sākas interneta bibliotēkas "Atlants.lv" rīkotais Vislatvijas zinātniski pētniecisko darbu (ZPD) konkurss, kura mērķis ir noskaidrot 2012. gada labāko ZPD Latvijā, bet vienlaikus arī veicināt skolēnu un studentu interesi par zinātni un pētniecību, kā arī uzlabot izglītības un pētniecības procesa kvalitāti, informē "Atlants.lv" vadītājs Gatis Sprūds.
Atlants.lv meklē labāko zinātniski pētniecisko darbu

ZPD konkursa norises laiks ir no 24. janvāra līdz 20. aprīlim. Norises laiks nav izvēlēts nejauši, bet gan pakārtots Latvijas skolās notiekošajai ZPD nedēļai, kas vairumā skolu notiek februārī, bet dažās skolās arī citā laikā. Konkursa galvenā balva ir planšetdators "Apple iPad 2", vēl balvās e-grāmatu lasītājs "Amazon Kindle", "Samsung HMX-Q10 Full HD" video kamera, kā arī citas papildus balvas no "Atlants.lv", konkursa atbalstītāja "Bezrindas.lv" un citiem atbalstītājiem.

"Šobrīd skolās un augstskolās pētījumi tiek izstrādāti par visdažādākajām tēmām, tomēr nereti izstrādātie darbi paliek plauktos vai noglabāti datoros – plašākai auditorijai nepieejami. Lai veicinātu ideju apmaiņu un tādējādi dotu ieguldījumu pētniecības attīstībā kopumā, realizējam šo konkursu, rosinot jauniešus kļūt aktīvākiem, radošākiem un mērķtiecīgākiem," atzīmē "Atlants.lv" vadītājs Gatis Sprūds.

"Atlants.lv"organizētā ZPD konkursa ietvaros skolēni un studenti tiks aicināti un ar iespaidīgām balvām stimulēti iesūtīt savus mācību procesa laikā izstrādātos pētnieciskos darbus, kuri tālāk piedalīsies vērtēšanā. Vērtēšana notiks divās fāzēs – ar darbu aprakstiem iepazīties varēs ikviens īpaši šim nolūkam izstrādātas interaktīvas interneta sadaļas apmeklētājs, dodot savu vērtējumu par iesūtītajiem pētījumiem. Paralēli tam darbus izvērtēs arī profesionāla žūrija.

Labākā ZPD darba autors, jaunais pētnieks, savā īpašumā iegūs planšetdatoru "Apple iPad 2". Vērtīga balva arī otrās vietas ieguvējam – e-grāmatu lasītājs "Amazon Kindle". Specbalva arī labākās video prezentācijas autoram – "Samsung HMX-Q10 Full HD" videokamera. Konkursā var piedalīties skolēni un studenti, pievienojot savu darbu, tā tēmu un, ja tāds ir, arī pētnieciskā darba prezentācijas video un aprakstu, konkursa mājas lapā http://www.atlants.lv/zpd, kur var iegūt vēl papildus informāciju par konkursu.

Par interneta bibliotēku "Atlants.lv"

"Atlants.lv" darbu sāka 2002. gadā un šobrīd tas ir kļuvis par vienu no pasaules lielākajām mācību materiālu interneta bibliotēkām, kurā pieejami vairāk kā 200'000 dažādu mācību materiālu – referāti, konspekti, diplomdarbi, biznesa plāni, esejas u.c. Bibliotēka tiek nepārtraukti attīstīta un ik dienu tajā pieejamo materiālu skaits palielinās vidēji par 100 vienībām dienā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV