Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Daugavpils Universitātē norisināsies "Zinātniskie lasījumi"

EasyGet.lv, 24.01.2012. 14:48

26. - 27. janvārī Daugavpils Universitātē jau divdesmit otro reizi notiks tradicionālā starptautiskā zinātniskā konference "Zinātniskie lasījumi", ko organizē Daugavpils Universitātes Humanitārā fakultāte, informē Vita Viļevko.

Konferences laikā zinātnieki uzstāsies ar referātiem un piedalīsies diskusijās sešās darba grupās: Baltu valodas: sinhronija un diahronija; Slāvu valodas: valoda, vēsture un kultūra; Vācu valoda kā mūsdienu lingvistikas pētniecības objekts; Angļu valodas kontrastīvais un sociolingvistiskais aspekts; Vēstule kultūrā un Vēsture: avoti un cilvēki. Kopumā konferencē piedalīsies 235 dalībnieki no 9 valstīm – Baltkrievijas, Francijas, Igaunijas, Japānas, Krievijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Ukrainas un Vācijas.

Konferences atklāšana notiks 2012. gada 26. janvārī plkst. 11:30 Vienības ielā 13, aktu zālē (4.stāvā). Zinātnisko lasījumu atklāšanā piedalīsies un uzrunas teiks Daugavpils Universitātes Humanitāras fakultātes dekāne Valentīna Liepa, Daugavpils Universitātes Studiju prorektore Irēna Kaminska, Izglītības un zinātnes ministrijas Zinātnes, tehnoloģiju un inovāciju departamenta direktore Irina Arhipova, Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenā locekle, Latvijas Universitātes Latviešu valodas institūta direktore Ilga Jansone, Daugavpils pilsētas Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, Lietuvas Izglītības zinātņu universitātes Vēstures fakultātes prodekāne Sandra Grigaraviciūte, kā arī ar uzrunu „Vārda dievišķais spēks" uzstāsies Latvijas Zinātņu akadēmijas Goda loceklis, Trīszvaigžņu ordeņa komandieris, kinorežisors Jānis Streičs.

Konferences materiāli tiks publicēti rakstu krājumos Valoda dažādu kultūru kontekstā, Vēsture: avoti un cilvēki, Kultūras studijas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV