Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Laiks uzzināt vairāk par studijām ārzemēs

Linda Lonska, Dream! Foundation Latvija, 26.01.2012. 12:48

Dream! Foundation Latvija aicina uz bezmaksas atklāto semināru par studijām Dānijā, Zviedrijā, Nīderlandē un Lielbritānijā, kas notiks 2. februārī, Rīgas Ekonomikas augstskolas (Strēlnieku 4a) 311. auditorijā pulksten 17:00.

Sekojot jauniešu pastiprinātai interesei par studiju iespējām dažādās pasaules valstīs, Dream! Foundation Latvija turpina informēt topošos vidusskolu un augstskolu absolventus par iespējām turpināt izglītību ārzemēs. Organizācijas pieredze rāda, ka aktuālākās valstis, ko Latvijas jaunieši izvēlās kā savu studiju galamērķi ir Dānija, Zviedrija, Nīderlande, Lielbritānija. Tas ir izskaidrojams gan ar bezmaksas studiju iespējām, ko piedāvā Dānija un Zviedrija, gan ar plašo kvalitatīvu studiju programmu izvēli, ko piedāvā visu augstāk minēto valstu universitātes.

Taču realitātē, izvēloties valsti, uz kuru doties studēt, jaunieši visvairāk interesējas par 'sadzīviskiem' jautājumiem – tādiem kā dzīvošanas apstākļi, iespējas strādāt paralēli studijām, vai arī veidi, kā finansiāli nodrošināt savu dzīvi ārzemēs. Savā pieredzē šajos jautājumos dalās studenti, kas jau šobrīd mācās Dream! Foundation sadarbības universitātēs.

Organizācijas pārstāve Ļiza Nabatova komentē: „Atklātus pasākumus rīkojam, lai veicinātu komunikāciju starp skolēniem un studentiem, kas vēl tikai domā par studijām ārzemēs, ar tiem jauniešiem, kas savu sapni jau ir īstenojuši. Seminārā iegūtā informācija palīdz psiholoģiski sagatavoties studijām un kultūras šokam pirms aizbraukšanas uz ārzemēm; savukārt kontakti, kas veidojas šo pasākumu laikā, palīdz praktiski iekārtoties jaunajā vidē (piemēram, nonākot ārzemēs, jaunieši mēdz atrast studentu darbu ar paziņu palīdzību, vai arī īrē dzīvokli kopā ar citiem jauniešiem no Latvijas)".

Šoreiz seminārā piedalīsies Nīderlandes universitātes Stenden (Stenden University of Applied Sciences) studente no Latvijas – Marta Dūče. Marta dalīsies savā pieredzē, sniedzot vairāk informācijas par savu dzīvi ārzemēs, studiju izaicinājumiem un ieguvumiem. Tāpat arī citu Latvijas jauniešu studiju iespaidi tiks parādīti bildēs, video un pieredzes stāstos. Organizācijas pārstāvji savukārt informēs studēt gribētājus par aktuālajām studiju iespējām un pieteikšanās procesu.

Visi tiek laipni gaidīti 2. februārī Rīgas Ekonomikas augstskolas (Strēlnieku 4a) 311. auditorijā. Seminārs sāksies pulksten 17:00. Sīkāka informācija par pasākumu un reģistrāciju tam ir atrodama organizācijas mājas lapā: www.dreamfoundation.eu .

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV