Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Labdarības veikals "Otrā Elpa" izziņo pieteikšanos stipendijai

EasyGet.lv, 30.01.2012. 12:32

Atbalstot Latvijas jauniešu un citu darboties gribošu cilvēku aktivitātes, turpmāk ik mēnesi labdarības veikals "Otrā Elpa" piešķirs vienreizēju stipendiju (sākotnēji Ls 500 apmērā) kādam no projektiem, kuru izvēlēsies veikala apmeklētāji, informē "Otrās Elpas" vadītāja Zane Priedīte. No saņemtajiem pieteikumiem katrā mēnesī balsošanai tiks izvirzīti trīs projekti. Projekta vadība uzsver, ka prioritātes ir izglītība un garīgā attīstība, veselīgs dzīvesveids un ekoloģija, sociālā uzņēmējdarbība.

Stipendijas ieguvējus noteiks veikala apmeklētāju balsojums. Par katru pirkumu virs 1 Ls pircējs saņems vienu Otrās Elpas kuponu, kurš darbosies kā balsošanas žetons.

Stipendijai drīkst pieteikties gan privātpersonas, gan nevalstiskās organizācijas – biedrības un nodibinājumi. Pieteikumi jāiesniedz līdz katra mēneša 25. datumam (ieskaitot). Balsojums par pirmo Otrās Elpas Stipendiju sāksies 1. martā, kurai pieteikties iespējams no 1. līdz 25. februārim.

Labdarības veikalus „Otrā Elpa" Rīgā un Liepājā dibinājis nodibinājums „Ideju Partneru Fonds" (IPF), kurš darbojas kopš 2006. gada un kuram ar Finanšu Ministrijas lēmumu Nr. 72 kopš 2007. gada ir piešķirts Sabiedriskā labuma organizācijas statuss.

IPF darbība vērsta uz labdarību, vides aizsardzību un sociālās atbildības veicināšanu Latvijā. Fonda prioritātes ir sociālu projektu realizēšana, kā arī personas izglītību, attīstību un veselību veicinošas aktivitātes.

Labdarības veikalos „Otrā elpa" ikviens var ziedot sev vairs nevajadzīgas, bet citiem vēl noderīgas mantas (apģērbus, apavus, aksesuārus, rotaslietas, rotaļlietas, grāmatas, sadzīves priekšmetus u.c.), kā arī tās iegādāties tās par ļoti zemām cenām. Savukārt iegūtie ienākumi tiek ziedoti dažādiem labdarības mērķiem. Kas vienam lieks, tas otram prieks! Turklāt šādā veidā tiek veicināta atbildīgāka resursu izmantošana un vides saudzēšana.

Otrās Elpas Stipendijas nolikumu meklē www.otraelpa.lv, bet pieteikumu formas jautā elpa@otraelpa.lv / 67287271 vai veikalā „Otrā Elpa" Rīgā, Marijas ielā 13.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV