Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Diskutēs par jaunākajiem pētījumiem ekonomikā, vadībā un demogrāfijā

EasyGet.lv, 31.01.2012. 12:04

Ekonomiskā un demogrāfiskā situācija Latvijā, taupīga vadīšana un informācijas sistēmu attīstība – par šīm sabiedrībā aktuālām un svarīgām tēmām un jaunākajiem pētījumu rezultātiem ikviens interesents varēs uzzināt un diskutēt plenārsēdē „Ekonomika, vadības zinātne, demogrāfija". Plenārsēde, kas ietilpst Latvijas Universitātes 70. konferences programmā, notiks 2. februārī no plkst. 10.00 līdz plkst. 13.00 Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē, Aspazijas bulvārī 5, 324. auditorijā, informē Latvijas Universitātes Preses centrs.

Plenārsēdi „Ekonomika, vadības zinātne, demogrāfija" vadīs profesore Ērika Šumilo, savukārt ar ziņojumiem uzstāsies šī gada Spīdolas balvas ekonomikā laureāts profesors Mihails Hazans, profesors Pēteris Zvidriņš, asociētā profesore Margarita Dunska un citi.

Plenārsēdē paredzēti šādi priekšlasījumi: Mihails Hazans, „Neformālā nodarbinātība Eiropas valstīs: darba tirgus institūciju, ekonomiskā izaugsmes un imigrantu loma"; Pēteris Zvidriņš, „Starptautiskā migrācija Latvijā"; Margarita Dunska, „Latvijas ekonomika iedzīvotāju vērtējumā (Latvijas Barometra pētījums)"; Edgars Brēķis, „Ēnu ekonomikas apjoms - vai zināt nozīmē spēt"; Sandis Babris, „Integrēta taupīgā vadīšana"; Signe Bāliņa, „Informācijas sabiedrība Latvijā: pieprasījums un piedāvājums"; Jānis Briedis, „Informācijas sistēmu attīstības tendences bibliotēkās un Latvijas Nacionālās bibliotēkas DiBi (digitālās bibliotēkas) projekts".

Konferences norises plāns un papildu informācija pieejama Latvijas Universitātes portālā: www.lu.lv/70konference.

Par Latvijas Universitātes 70. konferenci

Latvijas Universitātē no 2012. gada janvāra beigām līdz martam norisināsies ikgadējā zinātniskā konference, kas aptver visdažādākās zinātnes nozares, sākot ar bioloģiju un beidzot ar teoloģiju. Universitātes zinātnieki, docētāji, studenti un viesi konferences ietvaros nolasīs vairāk nekā 1990 referātu. No tiem — 1112 dabaszinātnēs, 568 sociālajās zinātnēs, 310 humanitārajās zinātnēs. Konferences darbs organizēts 8 plenārsēdēs un 123 sekciju sēdēs. Tās ietvaros tiks nolasīti vairāk nekā 1990 referāti visdažādākajās zinātņu nozarēs: bioloģijā, ģeogrāfijā, fizikā, ķīmijā, teātra zinātnē, matemātikā astronomijā, pedagoģijā, filoloģijā u. c. Ikgadējā Latvijas Universitātes zinātniskā konference tiek rīkota ar mērķi zinātnieku, docētāju un studentu starpā nodrošināt pētījumu rezultātu, ideju un domu apmaiņu, kas ir viena no neatņemamām zinātniskās darbības sastāvdaļām. Latvijas Universitātes zinātniskās konferences notiek kopš 1945. gada. Ikviens interesents aicināts piedalīties visos konferences pasākumos klātienē.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV