Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Latvijas Universitātes radio NABA ēterā jauns raidījums – "Alus pučs"

EasyGet.lv, 31.01.2012. 14:45 | komentāri (1)

1. februārī plkst. 16.00 pirmo reizi Latvijas Universitātes radio NABA ēterā skanēs politiskajām aktualitātēm veltīts raidījums "Alus pučs", ko turpmāk varēs klausīties katru trešdienu no plkst. 16.00 līdz 17.00, informē LU Preses centrs. Raidījuma vadītāji ir radikālā vortāla Publikai.lv autori un domubiedri Didzis Melbiksis, Andrejs Berdņikovs, Ojārs Kapteinis, Ieva Vītola, El Carlīto un Armands Leimanis.
Latvijas Universitātes radio NABA ēterā jauns raidījums – "Alus pučs"

Raidījuma laikā norisināsies spraigas diskusijas par politikas aktualitātēm gan raidījuma autoru starpā, gan arī ar pieaicinātiem viesiem. „Mēs nekautrēsimies no radikālām idejām, asiem vērtējumiem, maksimāli kritiska skatījuma. Turklāt tas viss– tikpat nepiespiesti un nepretenciozi kā saruna pie alus glāzes. Šis raidījums būs kā ezis – mazs, taču ar asām adatām un nepakļāvīgs," jauno raidījumu raksturo tā autori.

Raidījumā tiks skartas tādas tēmas kā kārtējās Saeimas deputātu ēverģēlības, ASV prezidenta vēlēšanas, notiekošais dažādās tālās zemēs. Raidījumam „Alus pučs" varēs sekot līdzi Radio NABA tiešraidē katru trešdienu, kā arī klausīties to ierakstā vai podkāsta formātā www.radionaba.lv un publikai.lv.

Raidījuma autori:

Didzis Melbiksis - mūžīgs pretsparnieks ar sirdi kreisajā pusē. Sešus gadus pavadīju Zviedrijā, pēc tam gadu Itālijā – un tieši pirms lielā krīzes viļņa pamanījos atgriezties Latvijā. Strādājis Zviedrijas Radio un Latvijas Radio, laikrakstā Diena u.c.

Andrejs Berdņikovs - pētnieks un politiskais aktīvists, politikas zinātnes doktors. Strādā par pētnieku Latvijas Universitātes Sociālo un politisko pētījumu institūtā. Viņa pētnieciskajās interesēs ietilpst sociālās kustības, zinātnes komunikācija, zināšanu pārnese un sociālās inovācijas.

Ojārs Kapteinis - ar ideālisma pilno skatījumu par pasaules kārtību un sociālo taisnīgumu, kas bieži robežojas ar svētu naivumu, spētu uzart visu dzimtās Pārdaugavas asfaltu, lai tajā iesētu priežu mežu.

Ieva Vītola - šobrīd studē kultūras un sociālo antropoloģiju, bet iepriekš politikas zinātni. Sauc sevi par absolūtu teorijas cilvēku un dažkārt pamanās apgalvot, ka neinteresē ne cilvēki, ne politika.

El Carlīto – nepilsonis, mākslinieks, skolotājs, rakstfotogrāfs. El Carlīto jau divus gadu desmitus dzīvo Latvijā un pat neapsver domu doties prom. Lai arī viņam nav ļauts piedalīties vēlēšanās, viņš ir politiski aktīvs – jo kas gan ir māksla, ja ne politikas tīrākā forma?

Armands Leimanis - dzimis Kurzemē lielās atmodas priekšvakarā, kļūstot par astoņdesmito gadu bērnu. Ar vēl pāris emigrantiem šķērsojis robežu pusaudžu gados, mācību nolūkos dodoties uz Ameriku. Studiju gados izceļošanu turpinājis, apgūstot filozofiju Skotijā. Atgriežoties no Skotijas, iestājies Rīgas Juridiskajā augstskolā.

Ar raidījuma autoriem var sazināties, rakstot uz alus@radionaba.lv, kā arī caur Publikai.lv tvitera kontu @publikai.

Foto: © Ojārs Kapteinis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV