Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Norisināsies pasākumu cikls „Februāris – teoloģijas mēnesis"

EasyGet.lv, 01.02.2012. 10:32

Atzīmējot Latvijas Universitātes (LU) Teoloģijas fakultātes (TF) 92. gadadienu, jau trešo gadu februāris tiek pasludināts par teoloģijas mēnesi. LU Teoloģijas fakultātes 2010. gadā aizsāktā tradīcija visa februāra mēneša garumā piedāvā interesentiem tematisku pasākumu ciklu ar akadēmiskām un radošām aktivitātēm, informē LU Preses centrs.

Jubilejas mēnesis iesāksies 9. februārī plkst. 13.00 ar jubilejas dievkalpojumu, ko vadīs LU TF dekāns un Jelgavas Sv. Vienības draudzes mācītājs Ralfs Kokins, LU TF pasniedzējs un Rīgas Anglikāņu draudzes mācītājs Juris Cālītis, kā arī LU TF pasniedzējs un Ogres draudzes vikārs Andris Priede.

Latvijas Universitātes 70. konferences ietvaros 9. un 10. februārī notiks Teoloģijas un reliģiju zinātnes sekcija „Teoloģija un reliģiju pētniecība starpdisciplinārā kontekstā" un Zinātnes un reliģijas dialoga interdisciplinārās grupas apakšsekcija.

16. februārī Aleksandrs Feigmanis aizstāvēs promocijas darbu„Rabīniskā literatūra Latvijā līdz 1940.gadam: virzieni un personības", bet Jūlija Oļeņeva – promocijas darbu „Kohelet grāmatas koncepta hebel interpretācijas rabīnistiskajos avotos un Baznīcas tēvu (Aleksandrijas Didima, Nisas Gregora un Hieronīma) komentāros".

18. februārī plkst.18.00 tiks atklāta LU Teoloģijas fakultātes 3. kursa studentes Lauras Neimanes karikatūru izstāde „Samarietes apokrifi". Vakarā plkst. 21.00 norisināsies LU Teoloģijas fakultātes Studentu pašpārvaldes organizētais karnevāls „Apokalipse: pēdējā cīņa starp labo un ļauno" ar masku darbnīcu un filmu demonstrēšanu. Šogad izvēlētā tēma karnevāla apmeklētājus aicinās pakavēties domās par cīņu starp labo un ļauno, apsverot visa galīgumu.

28. februārī plkst. 15.00 norisināsies diskusija „Burtu kalpībā... Burtiski" ar dr. Normunda Kamergrauža (Upsalas Universitāte) un dr. Jāņa Krēsliņa (Zviedrijas Karaliskā bibliotēka) priekšlasījumiem un simpozijs „Teoloģijas fakultātes un sabiedriskās domas uzjundīšana", ko vadīs asociētā profesore Laima Geikina.

Visi pasākumi notiks Latvijas Universitātē, Raiņa bulvārī 19.

Pasākumu cikla „Februāris – teoloģijas mēnesis" pilna programma pieejama LU portālā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV