Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

„Zinātnes kafejnīcā" vēstures pētnieki stāstīs par Rīgas izcelšanos

EasyGet.lv, 07.02.2012. 13:23

Ceturtdien, 9. februārī, pulksten 18.00 Latvijas Universitātes (LU) kafejnīcā, Raiņa bulvārī 19, notiks pasākums „Zinātnes kafejnīca", informē LU Preses centrs. Šoreiz tas būs veltīts vēstures izpētes jautājumiem un notiks diskusija par tēmu „Kad cēla Rīgu?".

LU Ģeoloģijas muzeja vadītāja un LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes docente Vija Hodireva stāstīs par pamatiežiem zem Rīgas un iespējamo metro – vai tas ir mīts vai realitāte Rīgas pilsētai; LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes Lietišķās ģeoloģijas katedras asistents Andris Karpovičs stāstīs par Kabronskanstes cietokšņa pētījumiem, kuri tika veikti un pabeigti pagājušajā gadā; LU Latvijas Vēstures institūta Dendrohronoloģijas laboratorijas vadītājs Māris Zunde skaidros, cik veci un no kurienes ir Rīgas namu un konstrukciju kokmateriāli; LU Vēstures un filozofijas fakultātes dekāns un Viduslaiku vēstures katedras docents Andris Šnē radīs stāstus par to, kā no lībiešu ciema izauga viduslaiku Eiropas pilsēta un kādi bijuši iedzīvotāji un kā viss mainījies. Savukārt Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Arheoloģijas nodaļas galvenā speciāliste Ilze Reinfelde pastāstīs par mūsu senču kaitīgajiem ieradumiem uzstājoties ar stāstījumu par tēmu „Smēķēšana Rīgā: māla pīpes 17.-19. gs. arheoloģiskajā materiālā".

Pasākumu vadīs Dr. biol. Juris Šteinbergs — zinātnieks un TV seja.

Pasākums „Zinātnes kafejnīca" sākas uzreiz pēc plkst. 18.00. Pirmajiem 50 dalībniekiem sulas glāze par brīvu.

Pasākuma „Zinātnes kafejnīca" mērķis ir raisīt brīvu diskusiju neformālā vidē par sabiedrību interesējošiem zinātnes jautājumiem. Tā ir iespēja tikties ar attiecīgās jomas ekspertiem un uzdot viņiem jebkuru interesējošu jautājumu un noskaidrot līdz šim neizprasto par kādu konkrētu zinātnes jomu, šoreiz par dažādiem simboliem.

Pasākums tiešraidē būs skatāms Latvijas Universitātes portālā: www.lu.lv/tiesraide.

Pasākumu „Zinātnes kafejnīca" atbalsta Latvijas Universitātes radio NABA (93,1 FM).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV