Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Notiks diskusija par Otro pasaules karu un politiku Latvijā un Krievijā

EasyGet.lv, 13.02.2012. 12:52

16. februārī Latvijas Universitātes (LU) Vēstures un filozofijas fakultāte sadarbībā ar Valsts pētījumu programmas „Nacionālā identitāte" projekta „Latvijas sociālā atmiņa un identitāte" pētniekiem rīko publisku diskusiju „Runājot par karu un politiku: Otrā pasaules kara vēsture un atmiņa Latvijā un Krievijā", informē LU Preses centrs.

Diskusijā tiks apspriesti mūsdienās aktuālie jautājumi par Latvijas okupācijas neviennozīmīgo izvērtējumu abās valstīs, kolaborācijas problemātiku un attieksmi pret to, padomju un nacistu politiku Latvijā, kā arī cita ar Otrā pasaules kara norisēm Latvijā saistītā problemātika. Tāpat diskusijā tiks skarti jautājumi par Krievijas un Latvijas vēstures politikas un vēsturiskās apziņas kopīgajiem un atšķirīgajiem momentiem.

Diskusijā piedalīsies Krievijas vēsturniece, Sanktpēterburgas A. Hercena Valsts Pedagoģiskās universitātes profesore, Ermitāžas direktora padomniece un grāmatas "Baltija: karš bez noteikumiem (1939–1945)" autore Jūlija Kantore, kā arī latviešu vēsturnieki un vēsturiskās apziņas pētnieki – prof. Dr.hist. Vita Zelče (LU Sociālo zinātņu fakultāte (SZF)), prof. Dr. habil.hist. Inesis Feldmanis (LU Vēstures un filozofijas fakultāte (VFF)), prof. Dr.hist. Ilgvars Butulis (LU VFF), doc. Dr.hist. Jānis Ķeruss (LU VFF), asoc.prof. Dr.hist. Daina Bleiere (Rīgas Stradiņa universitāte), Dr. hist. Ritvars Jansons (Latvijas Okupācijas muzejs), Dr.sc.pol. Nils Muižnieks (LU SZF Sociālo un politisko pētījumu institūts) un Dr.hist. Kaspars Zellis.

Diskusija notiks ceturtdien, 16. Februārī, plkst. 15.00 LU Vēstures un filozofijas fakultātē Mārstaļu ielā 28/30, 4. auditorijā. Diskusija notiks krievu valodā.

Diskusijā aicināti piedalīties Latvijas augstskolu mācībspēki, studenti un vēstures interesenti!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV