Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Aicina pie apģērba piespraust lentītes Latvijas karoga krāsās

EasyGet.lv, 13.02.2012. 15:27

Lai izrādītu savu atbalstu latviešu valodai, iedzīvotāji tiek aicināti piespraust lentītes Latvijas karoga krāsās pie sava un savu tuvāko apģērba, atgādinot par pilsoņa pienākumu sestdien, 18. februārī, doties uz referendumu. Pirmie patriotiskās lentītes pielikuši akcijas "Celies un ej!" idejas autori un draugi, Latvijas akadēmiskās sabiedrības pārstāvji – Latvijas Studentu korporāciju Prezidiju Konventa un Latvijas Studenšu Prezidiju Konventa biedri, kā arī vieni no idejas galvenajiem iniciatoriem – Rīgas Latviešu biedrība un Latvijas Ārstu biedrība, informē biedrības "Par latviešu valodas" pārstāve Elza Zīda.
Aicina pie apģērba piespraust lentītes Latvijas karoga krāsās

„Nemaz nav tik tālu tas laiks, kad, balsij aizžņaudzoties, lepni dziedājām „Pūt vējiņi" – par Latviju, mūsu valodu un brīvību. Nemaz nav tik tālas tās dienas, kad plecu pie pleca gājām parakstīties par to, lai tiktu atzītas Latvijas karoga krāsas. Nemaz nav tik sen, kad Viļņā studentu dziesmu svētkos audumu veikali tika izpirkti tukši un meitenes naktī slepus šuva sarkanbaltsarkano Latvijas karogu. Šķiet, toreiz pat vējš aizturēja elpu, kad karogu pāri dziedātāju galvām padeva no rokas rokā un, par spīti miliču pūlēm, sajūsmas saucieniem pāršalcot estrādi, tas lepni pacēlās virs dziedātāju galvām. Jā, tāds – lepns un brīvs – asinīm rakstīts un baltu dvēseles stīgu pa vidu – tāds lai tagad mūsu karogs plīvo pie ikkatras mājas, lai sarkanbaltsarkanās lentītes pie krūtīm mums atgādina par to, kas ir nedalāms," uzsver Studenšu Prezidija konventa pārstāve Kaiva Krastiņa, Daugaviete.

„Ar godu un cieņu pret savu mīļo Tēviju 18. datumā piespraudīsim pie krūtīm Latvijas karoga lentīti un parādīsim visiem, ka mūs vieno latviešu valoda. "Kas mīlē Latviju, tam latvju gars!"," par savu rīcību un izvēli stāsta Latvijas Studentu korporāciju Prezidiju konventa priekšsēdētājs, Dmitrijs Trofimovs.

„Mēs visi, Latvijas iedzīvotāji, ar sajūsmu sekojam līdzi mūsu sportistu gaitām, uz sejas zīmējot sarkanbaltsarkanās svītras. Neviens nejautā – kāda sportista tautība vai kādā valodā viņš runā. Puiši un meitenes nes Latvijas vārdu pasaulē un pasaule klausās Latvijas himnu latviešu valodā. Tā ir sirds piederība, kas mums ļauj lepoties ar Latvijas nācijas meitu un dēlu panākumiem! Mūs šajā sirds piederībā vieno latviešu valoda. Tā, kas ļauj tik daudzo tautību pārstāvjiem mūsu mazajā zemē vienam ar otru saprasties! Tieši tādēļ aicinām ikvienu, kas jūtas Latvijai piederīgs, celties un iet 18. februārī uz referendumu un balsot PRET," par referendumu izsakās Māris Ozoliņš, korporācijas „Lettgallia" filistrs.

Biedrību "Par latviešu valodu", kas iniciējusi akciju "Celies un ej!", pārstāv tās valdes priekšsēdētājs, jurists, Arnis Salnājs, bijušais Rīgas Ekonomikas augstskolas prorektors Māris Slokenbergs, Latvijas Okupācijas izpētes biedrības priekšsēdētāja Ruta Pazdere, Daugavas Vanagu centrālais valdes priekšsēdētājs Andrejs Mežmalis un Eiropas Latviešu apvienības priekšsēdētājs un Pasaules Brīvo latviešu apvienības loceklis Aldis Austers.

Latvijas Studentu korporāciju Prezidiju Konvents un Latvijas Studenšu Prezidiju Konvents apvieno 35 latviešu un krievu akadēmiskās mūža organizācijas. Tās vairāk nekā 100 gadus vieno kopīgas vērtības - brīva un demokrātiska Latvija, Tēvzemes mīlestība, savas tautas, valodas un kultūras saglabāšana.

Plašāka informācija ir pieejama:
www.celiesunej.lv
www.facebook.com/celiesunej
www.draugiem.lv/celiesunej
www.twitter.com/celiesunej
http://www.draugiem.lv/bursius
http://www.draugiem.lv/arlatvijusirdi

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV