Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Kultūras akadēmija uzsāk lekciju un nodarbību ciklu "Mūzu akadēmija"

EasyGet.lv, 15.02.2012. 13:55

Latvijas Kultūras akadēmija savā 21. pastāvēšanas gadā uzsāk jaunu projektu - 3. martā akadēmijā notiks lekciju un radošo nodarbību platforma "Mūzu akadēmija", informē akadēmijas ārējo sakaru un komunikāciju speciāliste Aija Melbārde.
Kultūras akadēmija uzsāk lekciju un nodarbību ciklu "Mūzu akadēmija"

Latvijas Kultūras akadēmija aicina ikvienu interesentu, reģistrēties (www.lka.edu.lv sadaļā Gribu studēt LKA) un apciemot to klātienē, 3. martā apmeklējot Akadēmijas organizētās lekcijas un radošās darbnīcas topošajiem studentiem. Nodarbības tiks veidotas, lai sniegtu ieskatu Kultūras akadēmijas bakalaura studiju virzienos, kuros akadēmija uzņems studentus 2012. gada vasarā, kā arī ļautu interesentiem novērtēt vai izvēlētā studiju joma atbilst viņu interesēm.

"Mūzu akadēmijā" visas nodarbības ir bezmaksas. Tās notiks Kultūras akadēmijas galvenajā ēkā (Rīgā, Ludzas ielā 24) un mācību filmu studijā „Kino dzirnavas" (Rīgā, Dzirnavu ielā 135). Interesentiem būs iespēja iepazīt akadēmijas mācībspēkus, vidi un radošo atmosfēru, kas iedvesmojusi akadēmijas studentus un pasniedzējus radīt vērtīgus darbus jau daudzu gadu garumā.

"Mūzu akadēmijā" piedāvā apmeklēt Kultūras akadēmijas docētāju sagatavotās nodarbības.

Bakalaura apakšprogrammas „Tradicionālā kultūra un latviešu folklora" vadītājs Juris Urtāns kopā ar studentiem un absolventiem piedāvā nodarbību „Tradicionālā kultūra. Lauka pētījums", sniedzot ieskatu studentu mācību procesā veiktajā lauka pētījumā Jēkabpils novada Slates silā.

„Kultūras teorijas un menedžmenta" apakšprogrammas docētāji "Mūzu akadēmijas" platformai piedāvā nodarbības „Solis 21. gadsimtā, pēda vēsturē" – kultūrantropoloģe Rūta Muktupāvela stāstīs par kultūras jēdziena interpretācijas iespējām, literatūrzinātnieks Raimonds Briedis pievērsīsies vārsmošanas sistēmām latviešu dzejā un teātra zinātniece Valda Čakare sniegs ieskatu teātra metamorfozēs 21. gadsimtā.

Starpkultūru sakaru apakšprogrammu pārstāvēs franču un ziemeļvalstu virziena pārstāvji. Apakšprogrammu vadītājas (lektores Māra Valpētere un Anita Vaišle), ārvalstu vieslektori un studenti piedāvās interesentiem franču, zviedri, norvēģu valodu un kultūru radošās darbnīcas.

Kino režisors Pēteris Krilovs trīsdesmit kino nozares interesentus uzņems Kultūras akadēmijas mācību filmu studijā „Kino dzirnavas" un iepazīstinās ar filmu tapšanas procesu nodarbībā „No scenārija līdz attēlam".

Plašāk par platformas "Mūzu akadēmija" piedāvājumiem un pieteikšanos var lasīt: www.lka.edu.lv  sadaļā „Gribu studēt LKA"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV