Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Lai nolīdzinātu parādus, Repše pārdos jahtu

LETA, 15.05.2007. 08:35

Saeimas deputāta, ekspremjera Eināra Repšes (JL) un Rūtas Raginskas-Repšes ģimenes uzņēmumam SIA "Sirocco" pērnais finanšu gads beidzies ar 77 413 latu lieliem zaudējumiem, ko plānots segt ar "Ferretti" ražotās motorjahtas "Ayupa" pārdošanu, šodien raksta žurnāls "Privātā Dzīve".
Lai nolīdzinātu parādus, Repše pārdos jahtu

"Ziemas periods bijis "Sirocco" darbības izvērtēšanas laiks, esam centušies saprast savas kļūdas un atrast iespējas tās labot," minēts "Sirocco" gada pārskata vadības ziņojumā.

Uzņēmuma līdzīpašniece Raginska-Repše žurnālam apstiprinājusi, ka jahta, ko uzņēmums pirms diviem gadiem nopirka par pusmiljonu eiro tiek pārdota. Tas gan nenozīmējot biznesa beigas. "Ne jau vienmēr firmas pamatlīdzekļu pārdošana nozīmē, ka uzņēmumam iet slikti. Zaudējumi ir, bet ir arī iespējas kaut ko darīt. Es neesmu negatīvi noskaņota," žurnālistam pauda Raginska-Repše.

Viņa norādīja, ka iesākumā pamatlīdzekļos, proti, jahtā "Ayupa", ieguldīti lieli līdzekļi tāpēc arī lieli zaudējumi nav nekas neparasts. "Tagad par vēlu spriest kā būtu, ja būtu," teica Raginska-Repše.

Uzņēmējdarbību jūras tūrisma jomā "Sirocco" negrasoties pārtraukt un Raginska-Repše neizslēdza iespēju, ka pēc "Ayupa" pārdošanas firma varētu iegādāties lētāku peldlīdzekli.

Patlaban peldlīdzeklis izlikts "www.jachtworld.com" par 560 000 eiro (393 570 latiem).

"Mēs to izlikām globālajā tīmeklī, jo tas ir veids, kā arī mēs meklējām jahtu," sacīja Raginska-Repše.

Pagaidām gan vēl reāla pircēja neesot. 1991.gadā būvētajai, gandrīz 20 metrus garajai jahtai ir divi 1000 zirgspēku dīzeļdzinēji, kas ļauj attīstīt ātrumu līdz 33 mezgliem. "Sirocco" jahtu "Ayupa" iegādājās par 500 000 eiro (ap 351 402 latiem), un to bija nolūkojis Grieķijā.

"Sirocco" pērn no pakalpojumu sniegšanas ieņēmusi 27 990 latus, taču ar to bijis stipri par maz, lai nosegtu maksājumus piegādātājiem par precēm un pakalpojumiem kā arī, darbinieku algas, kredīta procentu maksājumus un citus izdevumus.

Maksājumi par precēm un pakalpojumiem vien veidojuši 33 878 latus, bet procentos samaksāts 21 542 lati. "Sirocco" arī joprojām reģistrēta komercķīla, proti, uzņēmums ieķīlāts "Baltic International Bank" par 632 524 latu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV