Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Novērtēta LSA līdzdalība Saeimas darbībā

EasyGet.lv, 23.02.2012. 10:10

Latvijas Studentu apvienība (LSA) ir viena no aktīvākajiem interešu pārstāvjiem Saeimā, tā liecina nevalstiskās organizācijas Sabiedrība par atklātību – Delna pētījums.
Novērtēta LSA līdzdalība Saeimas darbībā

Veikts apkopojums par to, kādas nevalstiskās organizācijas (NVO) un citi Saeimas sadarbības partneri visvairāk apmeklējuši Saeimas komisiju sēdes 2011.gadā. Šajā laikā sēdēs pārstāvētas apmēram 180 NVO.

LSA ierindojas aktīvāko interešu pārstāvju pieciniekā, jo ir apmeklējusi Saeimas komisijas sēdes 25 reizes. Visvairāk Saeimā pārstāvēta Latvijas Pašvaldību savienība (145 reizes), Latvijas Darba devēju konfederācija (51 reize), Latvijas Komercbanku asociācija (35 reizes) un Sabiedrība par atklātību – Delna (26 reizes).

LSA visbiežāk pārstāvējis prezidents Edvards Ratnieks, piedaloties Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdēs, kad tika skatīti grozījumi „Augstākās izglītības likumā" un „Augstskolu likumā".

LSA prezidents Edvards Ratnieks saka: „Cenšamies pārstāvēt studentu intereses valstī visaugstākajā līmenī un tas arī ir mūsu galvenais uzdevums. Iepriekšējā gadā ļoti svarīgi bija piedalīties „Augstākās izglītības likuma" un „Augstskolu likuma" izstrādē, lai tiktu ievērotas studentu intereses. Mums bija sava nostāja un ieteikumi, no kuriem nozīmīgākie tika ņemti vērā."

Pētījumā teikts: „NVO, uzņēmumu, valsts sektora pārstāvju līdzdalība Saeimas komisiju darbā ir cieši saistīta ar izskatāmajiem jautājumiem un līdzdalības biežuma rādītāji vēl paši par sevi neliecina par plašāku konkrēto institūciju ietekmi uz likumdevēju. Tie var liecināt par ļoti daudziem citiem faktoriem, kaut vai organizācijas kapacitāti, tradīcijām. Vienlaikus, atsevišķos gadījumos var vērot, ka aktīvākās organizācijas vai uzņēmumi komisiju sēdēs ir piedalījušies ievērojami biežāk nekā citas ieinteresētās puses, tādējādi, viņu intereses likumdošanas procesā izskanējušas daudz biežāk."

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV