Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Izstāde "Skola 2012" Ķīpsalā - jau nākamnedēļ

EasyGet.lv, 23.02.2012. 12:20

Jau nākamnedēļ, no 1. līdz 4. martam, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks gada nozīmīgākais izglītības pasākums – 18. starptautiskā izglītības izstāde "Skola 2012", kas vienuviet ļauj iegūt visaptverošu informāciju par mācību iespējām un palīdz izvēlēties piemērotāko izglītības ceļu, informē BT 1 mediju koordinatore Inese Libere.
Izstāde "Skola 2012" Ķīpsalā - jau nākamnedēļ

"Izstādi ik gadu apmeklē tūkstošiem jauniešu no visas Latvijas, iztaujā izglītības iestāžu pārstāvjus, ievāc nepieciešamo informāciju un izlemj, ar kādu nozari saistīt savu nākotni. Izlemj, kura mācību iestāde būs tā, kur tuvākajos gados apgūt zinības, iesaistīties ārpusskolas aktivitātēs un iegūt jaunus draugus. Tas ir daudz vieglāk, nekā apbraukāt dažādas skolas visā Latvijā un pieņemt lēmumu," ir pārliecināts Valts Jirgensons, izstādes "Skola 2012" projekta vadītājs. ""Tāpat arī pieaugušie izstādē atrod dažādas izglītības papildināšanas iespējas, kursus un seminārus," atzīst V. Jirgensons.

Izstādē piedalīsies vairāk nekā 140 dalībnieki no 11 valstīm – Latvijas, Krievijas, Igaunijas, Francijas, Vācijas, Kanādas, Dānijas, Somijas, Lielbritānijas, Izraēlas un Nīderlandes. Četrās izstādes dienās apmeklētāji varēs iegūt informāciju par valsts un privātajām augstskolām, vidusskolām, koledžām, arodskolām, kā arī mācību centriem, valodu kursiem, tālmācību, e-studijām, kā arī dažādu mācību kursu piedāvājumu.

Latvijas augstskolas gaida topošos studentus

Izstādē "Skola 2012" būs pārstāvētas visas valsts universitātes tipa augstskolas – Daugavpils Universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Latvijas Universitāte, Liepājas Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, kā arī neuniversitātes tipa augstskolas – Banku augstskola, Latvijas Jūras akadēmija, Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija, Rīgas Ekonomikas augstskola, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola, Rīgas Aeronavigācijas institūts, Biznesa augstskola "Turība", Sociālā darba un sociālās pedagoģijas augstskola "Attīstība", Sociālo tehnoloģiju augstskola, Starptautiskā praktiskā psiholoģijas augstskola, Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola, Transporta un sakaru institūts, Rīgas Juridiskā augstskola, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija, Ventspils Augstskola, Vidzemes Augstskola, Rēzeknes Augstskola, Baltijas Starptautiskā akadēmija, Ekonomikas un kultūras augstskola.

Rīgas Tehniskās universitātes studenti un mācībspēki informēs par studijām un uzņemšanas noteikumiem 55 pamatstudiju (bakalaura un koledžas), 57 augstākā līmeņa (maģistra) un 22 doktora studiju programmās, ko var apgūt astoņās RTU fakultātēs, RTU Lietišķās valodniecības institūtā, RTU Rīgas Biznesa skolā un RTU filiālēs Cēsīs, Daugavpilī, Liepājā un Ventspilī.

Rīgas Stradiņa universitāte savā jaunajā stendā piedāvās vairāk nekā 40 studiju programmas. Stendā tiks izmantota skārienjutīga projekcija uz sienas, kas ļaus ikvienam tikai ar vienu rokas pieskārienu atvērt un uzzināt studiju programmu perspektīvas. Savukārt informāciju par katru no fakultātēm speciāli veidotos stendos sniegs personiskie konsultanti.

Latvijas Universitātes stendā 16 konsultanti pārstāvēs visus četrus zinātņu nozaru blokus – dabaszinātnes, sociālās zinātnes, humanitārās zinātnes un medicīnu. Stendā darbosies arī dažādu zinātņu nozaru eksperti – pasniedzēji. Par savām studiju programmām informēs arī Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledža un Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledža.

Latvijas Kultūras koledža piedāvās jaunu specializāciju – kultūras menedžeris audiovizuālajā skatuves noformēšanā. Vairāk par izstādes dalībnieku piedāvājumu: www.bt1.lv/skola

Apmeklētājiem piedāvās dažādas aktivitātes

Izstādes dalībnieku stendos notiks dažādas aktivitātes, konkursi un prezentācijas.

RTU Transporta un mašīnzinību fakultātes Aviācijas institūts aicinās izmēģināt aviosimulatoru datorā, bet transporta programmu pārstāvji piedāvās apskatīt īstu dirižabli.

Latvijas Universitātes Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centrs piedāvās iesaistīties dažādās mācību spēlēs un informēs par daudzveidīgām Latvijas Universitātes organizētām aktivitātēm skolēniem, iepazīstinās ar elektroniskajiem materiāliem un mācību filmām, kas aizraujošā veidā palīdz apgūt eksaktos mācību priekšmetus. Centrs sniegs arī konsultācijas skolotājiem par profesionālās pilnveides iespējām.

Latvijas Lauksaimniecības universitātes studenti apmeklētājus aicinās piedalīties konkursos un aktivitātēs, kuros varēs pārbaudīt savas zināšanas un prasmes, izpildot dažādus uzdevumus, kas saistīti ar universitātē apgūstamām profesijām. 1. un 2. martā ar muzikāliem priekšnesumiem uzstāsies televīzijas šova „OKartes Skatuve" laureāts Mārtiņš Jātnieks.

Birutas Mageles Starptautiskā stilistu skola katru dienu apmeklētājiem piedāvās iejusties modeļu lomā un novērtēt skolas jauno frizieru, grimētāju un stilistu darbu.

Valsts policijas koledžas stendā varēs pārbaudīt savu prasmi šaušanā, izmantojot šaušanas stenda iekārtu, apskatīt kriminālistikas speciālo tehniku un speclīdzekļus, kurus izmanto tuvcīņas mācību procesā.

Savukārt ārzemju izglītības aģentūra Ergo Education izstādes laikā aicina visus jauniešus piedalīties fotogrāfiju konkursā un laimēt divas bezmaksas mācību nedēļas elitārā angļu valodas nometnē Anglijā!

Konsultēs par izglītības iespējām ārzemēs

Tiem, kas plāno mācības ārzemēs, noteikti palīdzēs izstādē iegūstamās konsultācijas par izglītības iespējām ārvalstīs.

Izstādē varēs iegūt arī informāciju par izglītības iespējām Kanādā, Vācijā, Igaunijā, Francijā un Izraēlā, būs arī informācija par prakses un darba iespējām Grieķijā. Savukārt par studiju iespējām Nīderlandē informēs Holandes Izglītības atbalsta centrs.

Izstādē „Skola 2012" piedalīsies arī Krievijas Tautu draudzības universitāte un Pskovas Valsts universitāte (Krievija), kas iepazīstinās ar izglītības iespējām augstskolās, tostarp arī „Eirofakultātes" apmācību programmu angļu valodā.

Savukārt Nacionālais Europass centrs sniegs informāciju par Europass dokumentiem – Eiropas Savienības standarta CV formu, Valodu pasi svešvalodu zināšanu un prasmju noteikšanai un uzrādīšanai, kā arī Europass Mobilitāti – dokumentu visiem tiem, kas dodas organizētā pieredzes apmaiņā uz kādu citu Eiropas Savienības valsti.

Profesionālās meistarības konkursu pasākums "Jaunais profesionālis 2012" Ķīpsalā
Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs izstādes "Skola 2012" laikā jau ceturto reizi organizē Latvijas profesionālās izglītības iestāžu izglītojamo profesionālās meistarības konkursu pasākumu "Jaunais profesionālis 2012", kurā šogad 26 profesionālās meistarības konkursos piedalīsies 180 jaunieši no 50 profesionālās izglītības iestādēm.

Konkursu pasākuma aktivitātes un paraugdemonstrējumi sniegs priekšstatu par profesionālajās izglītības iestādēs apgūstamajām profesijām un jaunākajām tehnoloģijām nozarēs. Konkursu pasākuma aktivitātes notiks visas četras izstādes dienas no 1. līdz 4. martam. Konkursa uzvarētāju apbalvošana notiks 4. martā plkst. 15.00.

Piedalies konkursā, laimē ielūgumus un apmeklē izstādi bez maksas

No 21. februāra izstādes mājaslapā www.bt1.lv/skola norisinās konkurss. Jau 27. februārī tiks noteikti 5 pareizo atbilžu autori, kas izstādi "Skola 2012" varēs apmeklēt bez maksas.

Savukārt līdz 27. februārim vēl ir iespējams piedalīties fotokonkursā „Atraktīvākais izstādes „Skola" apmeklētājs" mājaslapā www.draugiem.lv/izstadeskola2012. Trīs fotogrāfiju autori, kas būs saņēmuši visvairāk „Man patīk", balvā iegūs izdevniecības „Zvaigzne ABC" jaunākās grāmatas un ielūgumus uz izstādi „Skola 2012".

Vienlaikus Ķīpsalā notiks 15. starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde "Latvijas Grāmatu izstāde 2012", kur varēs baudīt autoru priekšlasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, tikties ar ievērojamiem rakstniekiem, aplūkot daudzveidīgu grāmatu ekspozīciju, iepazīties ar izdevniecību jaunumiem, iegādāties grāmatas par īpaši izdevīgām izstādes cenām, kā arī "Grāmatu maiņas punktā" mainīties ar citu lasītāju grāmatām. Arī jaunajiem grāmatu lasītājiem izstādē būs interesanti, jo ir paredzēti īpaši bērniem rīkoti pasākumi un prezentācijas.

Izstādi "Skola 2012" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju. Izstādes "Skola 2012" draugs – OKarte.

Izstādes "Skola 2012" darba laiks:
1.–3. marts plkst. 10.00–18.00
4. marts plkst. 10.00–17.00

Biļešu cenas:
Pieaugušajiem – Ls 3
Skolēniem, studentiem, skolotājiem – Ls 2,50
Grupām (10+) – Ls 2

Ar izstādes "Skola 2012" ieejas biļeti var apmeklēt bez maksas "Latvijas Grāmatu izstādi 2012".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV