Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Mākslas akadēmijā notiks Mūžizglītības programmas Erasmus prezentāciju dienas

EasyGet.lv, 24.02.2012. 09:36

Pēdējos gados Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) par tradīciju kļuvušas ikgadējās Mūžizglītības programmas Erasmus prezentāciju dienas, kad studenti, kuri nesen piedalījušies šajā programmā, dalās savā pieredzē par studijām un praksi ārvalstīs. Šogad prezentāciju dienas Mākslas akadēmijas aulā notiks 29. februārī un 1. martā no plkst. 11:00 – 16:00 un tās apmeklēt aicināts ikviens, kurš vēlas uzzināt vairāk par studējošo iespējām un pieredzi, studējot vai stažējoties dažādās Eiropas valstīs,informē LMA k omunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Egita Kurpniece. Interesenti būs laipni gaidīti Erasmus prezentāciju dienu atklāšanā trešdien, 29. februārī, plkst. 11:00.
Mākslas akadēmijā notiks Mūžizglītības programmas Erasmus prezentāciju dienas

Šogad pirmo reizi Erasmus prezentāciju dienu ietvaros būs izveidota ekspozīcija, kuru veidos Erasmus programmas dalībnieku – Mākslas akadēmijas studentu – stāstu un attēlu galerija. Lai apmeklētājiem būtu iespēja sīkāk uzzināt par studentu pieredzi un sev interesējošajām augstskolām un prakses vietām, abās prezentāciju dienās – gan 29. februārī, gan 1. martā – no plkst. 13:45 līdz 14:40 studenti, kuri piedalījušies Mūžizglītības programmā Erasmus 2010./2011. studiju gadā, būs klāt katrs pie savas ekspozīcijas sadaļas un konsultēs klātesošos par visiem ar konkrēto studiju vai prakses vietu interesējošajiem jautājumiem.

Latvijas Mākslas akadēmija Mūžizglītības programmā Erasmus piedalās jau kopš 1998. gada un laika gaitā spējusi izveidot ciešu sadarbības tīklu ar lielu skaitu augstskolu, kas paver Akadēmijas studentiem, pasniedzējiem un arī darbiniekiem plašu studiju un prakses iespēju loku teju visās Eiropas valstīs. Pateicoties noslēgtajiem sadarbības līgumiem, katru studiju gadu Mākslas akadēmijas studentu un pasniedzēju loku papildina arī jaunieši un vieslektori no ārvalstīm. Balstoties uz noslēgtajiem sadarbības līgumiem, Mākslas akadēmija regulāri iesaistās dažādu ar mākslu saistītu un radošu starptautisku projektu īstenošanā.

Šobrīd Latvijas Mākslas akadēmiju saista sadarbības līgumi ar 83 partneraugstskolām visā Eiropā. Pēdējo trīs gadu laikā ārvalstīs studēt devušies 110 Mākslas akadēmijas studenti un praksē piedalījušies 45 jaunie mākslinieki un mākslas zinātnieki. Tikmēr Mākslas akadēmiju kā savu studiju vietu Erasmus programmas ietvaros izvēlējušies 62 studenti no ārvalstīm. Ar katru gadu gan izbraucošo, gan iebraucošo studentu skaits pieaug, un studētgribētāju skaits ievērojami pārsniedz pieejamo stipendiju daudzumu. Pēdējo gadu laikā visvairāk Mākslas akadēmijas studentu dod priekšroku studijām Vācijā, Itālijā, Lielbritānijā un Spānijā, savukārt viesstudenti lielākoties nāk no Vācijas, Īrijas un Francijas.

Erasmus programma aizsākās 1987. gadā, un kopš tā laika studiju un stažēšanās iespējas programmas ietvaros ir izmantojuši gandrīz trīs miljoni studentu. Tagad programmā piedalās 33 valstis: 27 Eiropas Savienības dalībvalstis, Horvātija, Islande, Lihtenšteina, Norvēģija, Šveice un Turcija. Programmas pastāvēšanas gados ir nemitīgi audzis tās dalībnieku skaits un uzlabojusies piedāvāto pasākumu kvalitāte un daudzveidība.

2012. gadā Erasmus svin savu 25. gadadienu, kurai par godu tiek rīkotas starptautiskas konferences un citi pasākumi ar mērķi izvērtēt programmas ietekmi un diskutēt par tās nākotni. Vairākos pasākumos piedalās arī Erasmus vēstnieki no visām programmas dalībvalstīm. Erasmus vēstnieki no Latvijas, kas š.g. janvāra nogalē un februāra sākumā piedalījās Erasmus jubilejas pasākumos Briselē, ir Latvijas Universitātes studente Madara Apsalone un Latvijas Mākslas akadēmijas rektors prof. Aleksejs Naumovs.

Erasmus prezentāciju dienas organizē Latvijas Mākslas akadēmijas Ārlietu un izstāžu daļa.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV