Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rosinās referendumu par alkohola tirdzniecību pēc plkst. 22:00

EasyGet.lv, 24.02.2012. 15:19 | komentāri (1)

Aktīvistu grupa un alkohola atlaižu meklētāja iedzert.com līdzdibinātāji, uzsākuši parakstu vākšanu, lai rosinātu referendumu, kas atļautu Latvijā alkohola tirdzniecību pēc plkst. 22:00, informē "iedzert.com" līdzdibinātājs Aigars Andersons.
Rosinās referendumu par alkohola tirdzniecību pēc plkst. 22:00

"Ņemot vērā pēdējā laika "modi" rosināt referendumus un uzsākt parakstu vākšanu referendumu sarīkošanai, arī mūsu aktīvistu grupa nolēmusi sākt parakstu vākšanu, mūsuprāt, Latvijas iedzīvotājiem ļoti būtiskā jautājumā - par grozījumu veikšanu Alkoholisko dzērienu aprites likumā" uzsver Aigars Andersons.

Alkohola tirdzniecības atļaušana pēc plkst. 22:00 ir būtisks jautājums gan biznesa un tirdzniecības vidē, gan arī iedzīvotāju vidū - mazinātos nelegālā alkohola tirdzniecība naktīs, kā arī valsts nodokļu veidā papildus varētu iegūt miljoniem latu.

"Mūs nesatrauc arī politiķu ieceres sarežģīt referenduma ierosināšanas kārtību - esam pārliecināti, ka referendumu izdosies sarīkot un mūs atbalstīs lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju," uzsver A. Andersons. Pēc iedzert.com aplēsēm referendumam vajadzīgo parakstu savākšanai būs nepieciešami 3 mēneši.

"Pēc būtības alkohola tirdzniecības aizliegums neveicina galveno sludināto mērķi - cīņu pret alkoholismu un alkohola izplatīšanu. Taču jāsaprot, ka realitātē tas nekādu uzlabojumu nav devis - gluži otrādi - nelegālais tirgus no tā plaukst uz zeļ," tā A. Andersons.

Šobrīd iedzert.com aktīvistu grupa plāno izveidot biedrību, kuras mērķis būs cīnīties par labas atpūtas cienītāju tiesībām. "Mums nav saprotama valsts un Eiropas Savienības negatīvā reakcija pret alkoholu kopumā - ja atbildīgās institūcijas veic pietiekamu darbu, lai novērstu alkohola izplatību nepilngadīgo vidū, pēc būtības, alkoholisko dzērienu lietošana sabiedrībā nav nekāds ļaunums. Galvenais ir zināt mēru," uzsver A. Andersons.

Iedzert.com ir draugu un laba alkohola cienītāju kopīgi veidots projekts ar mērķi informēt Latvijas iedzīvotājus par izdevīgākajiem piedāvājumiem alkohola tirgū Latvijā. Iedzert.com meklētājs ir iniciatīva, kuras mērķis nav pelnīt vai gūt materiālu labumu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV