Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

No šodienas sākas peldsezona

LETA, 15.05.2007. 08:40

No šodienas sākas peldsezona, kas ilgs līdz 15.septembrim.
No šodienas sākas peldsezona
Pagājušajā nedēļā SVA vides veselības speciālisti sāka ikgadējo peldvietu ūdens kvalitātes uzraudzību jūras un iekšzemes peldvietās.

Šogad peldsezonas laikā peldvietu ūdens kvalitāte tiks pārbaudīta 278 jūras un iekšzemes peldvietās, kas ir par trim peldvietām vairāk nekā pagājušajā peldsezonā. Peldūdens pārbaudes veiks arī Daugavā, vietās, kur upe tika piesārņota ar dīzeļdegvielu.

Šī ir trešā peldsezona, kad peldūdens pārbaudes tiek veiktas ne tikai jūras, bet arī iecienītākajās ezeru un upju peldvietās. Pirmās ūdens kvalitātes pārbaudes veic pirms peldsezonas sākuma un turpina veikt visu peldsezonu, ņemot paraugus vienu reizi divās nedēļās.

Peldvietu ūdens kvalitātes rādītājus pēc laboratorisko izmeklējumu saņemšanas novērtē speciālists un dod slēdzienu par ūdens kvalitāti, kur peldēties atļauts un kur peldēties nav ieteicams vai arī peldēties nav atļauts. Par izmeklējumu rezultātiem tiek informēts peldvietas īpašnieks, citas ieinteresētās institūcijas, kā arī ar masu mediju starpniecību - sabiedrība.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV