Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Aicina piedalīties sociālajā kampaņā Clean Steps jeb Tīrie soļi

EasyGet.lv, 27.02.2012. 12:44

Starptautiskā jauniešu organizācija AIESEC Latvia projekta Tomorrow's Steps jeb „Rītdienas Soļi" ietvaros uzsāk kampaņu „Clean Steps" (Tīrie Soļi), kas ilgs no 27. februāra līdz 17. martam. Kampaņas mērķis –nepiesārņot apkārtējo vidi, informē Olga Ļvovska.
Aicina piedalīties sociālajā kampaņā Clean Steps jeb Tīrie soļi

Tomorrow's steps – projekts, kura mērķis ir popularizēt apkārtējo vides tīrību starp skolniekiem, uzsverot otrreizējās atkritumu pārstrādes nepieciešamību. Četri ārzemju lektori jau nolasīja lekcijas sešās Rīgas skolās. Līdz 17. martam prezentācijas tiks vadītas vēl 11 Rīgas mācību iestādēs un trijās Valmieras skolās.

Сlean Steps – tas ir aicinājums ievērot tīrību, lai kur jūs būtu un lai ar ko jūs nodarbotos.

Piemēram, Beļģijas reģionā Valonijā jau vairākus gadus pastāv stingra kārtība un katrs, kas izmet izsmēķi vai kādu citu atkritumu garām miskastei, tiek sodīts ar lielu naudas sodu. Tas ir tikai viens piemērs no desmitiem likumu, kas pastāv dažādās pasaules valstīs.

Neskatoties uz pētījuma Environmental Performance Index 2012. gada rezultātiem, kur Latvija ieņem otro vietu tīrākās un "zaļākās" valsts pasaulē, uz mūsu ielām var redzēt lielu daudzumu tādu atkritumu kā izsmēķi, košļenes, u.c. Darba vietās un mājās arī dažkārt valda haoss.

„Latvija ir brīva no tādiem likumiem un laimīgā kārtā nevienā pasaules valstī netiek uzlikts naudas sods par nekārtību mājās. Mums pašiem vajadzētu uzturēt kārtību un aiznest izsmēķus un citus sīkus atkritumus līdz miskastei, un, iespējams, ka talkas laikā , kura nav aiz kalniem, būs salasīti nevis 150 tonnu atkritumu kā pagājušo gadu, bet krietni mazāk," saka Clean Steps sabiedrisko attiecību speciāliste Olga Ļvovska.

Piedalīties kampaņā var ikviens interesents. Viss, kas ir jādara, lai pievienotos kampaņai- neizsviest atkritumus uz ielas un uzturēt kartību mājās un savā darba vietā.

Clean Steps turpināsies līdz 17. martam, bet mēs aicinām cilvēkus padomāt par to, kādā vidē mēs dzīvojam un kā mūsu rīcības ietekmē apkārtējo vidi katru dienu un arī pēc šī datuma. Šis datums ir projekta Tomorrow's Steps noslēguma diena, kad norisināsies noslēdzošais pasākums Global Eco Vilage t/c Origo. Programmā – kultūru pasākumi, labāko Tomorrow's Steps darbu izstāde un koncerts ar dzīvo mūziku.

Vairāk informācijas par "Clean Steps" kampaņu un "Tomorrow's Steps" projektu jūs varat atrast projekta mājaslapā: www.aiesec.lv/step. Pievienojies Facebook https://www.facebook.com/events/234569189970145/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV