Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Izsludina 7. Daugavpils Zinātnes festivālu

EasyGet.lv, 28.02.2012. 10:33

Daugavpils Universitāte un Dabas izpētes un vides izglītības centrs ir uzsākuši gatavošanos 7. Daugavpils Zinātnes festivālam, kurš notiks no 5. līdz 9.novembrim. Šī gada festivāla vienojošā tēma – Enerģija.
Izsludina 7. Daugavpils Zinātnes festivālu

7. Daugavpils Zinātnes festivāla aktivitātes tiks veltītas enerģijai, enerģētikai, alternatīvajiem enerģijas veidiem, sinerģijai utml. Tradicionālajā Zinātnes pilsētiņā šogad darbosies Francijas Institūta sagatavotā interaktīvā izstāde „Viss ir enerģija".

Festivāla organizētāji aicina ikvienu interesentu iesniegt aktivitātes, kuras visdažādākajos veidos ir saistītas ar enerģijas tēmu. Uzņēmumi tiek aicināti atbalstīt festivālu finansiāli / materiāli vai tieši iesaistoties pasākuma organizēšanā – piedaloties ar savu aktivitāti, kas būtu interesanta festivāla apmeklētājiem, atbilstu tā mērķiem un veicinātu uzņēmuma atpazīstamību. Aktivitāšu pieteikšanas termiņš – šī gada 31.maijs. Visi 7. Daugavpils Zinātnes festivāla rīkotāji un atbalstītāji tiks reklamēti pasākuma laikā un informatīvajos materiālos.

Zinātnes festivāls ir pasākums, kura laikā sabiedrībai tiek dota iespēja iepazīt tuvāk zinātnes pasauli, pavērot, kā tā tiek izmantota mūsu ikdienas dzīvē, ražošanā un uzzināt jaunus un pārsteidzošus faktus par labi zināmām un ierastām lietām un procesiem. Zinātnes festivāla mērķis ir vienkāršā, uzskatāmā un saprotamā veidā izglītot sabiedrību par tai aktuālām tēmām, skaidrot dažādas problēmsituācijas, kā arī rosināt jauniešus pievērsties zinātniskiem pētījumiem. Tā ir lieliska iespēja skaidrot sabiedrībai jaunākos pētījumus, vides aizsardzības, jaunāko tehnoloģiju, ražošanas īpatnību u.c. jautājumus. Festivāla laikā ir paredzēti pasākumi dažādām sociāli ekonomiskajām grupām un mērķauditorijām (skolēniem, pašvaldību darbiniekiem, skolotājiem, studentiem u.c.).

Laika gaitā Daugavpils Zinātnes festivāls ir kļuvis par plaši apmeklētu un populāru pasākumu, par ko liecina ik gadu pieaugošais apmeklētāju skaits. Arī festivāla aktivitāšu apmeklētāju loks paplašinās: gan skolēni, gan skolotāji, gan uzņēmēji, gan citi interesenti no Daugavpils pilsētas un rajona, Latgales reģiona, Vidzemes, Rīgas u.c.

Daugavpils Zinātnes festivāls ir balstīts uz milzīgu entuziasmu un brīvprātīgu darbu – pasākums nav domāts peļņas gūšanai, bet gan sabiedrības informēšanai un izpratnes par zinātni vairošanai. Ieeja Daugavpils Zinātnes festivālā ir bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV