Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Notiks Latvijā pirmā valsts Mūzikas olimpiāde skolēniem

EasyGet.lv, 06.03.2012. 09:28

Ceturtdien, 8. martā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā /JVLMA/ noritēs Latvijā pirmā valsts Mūzikas olimpiāde, par kuras dalībniekiem rekordlielā skaitā kļuvuši 96 skolēni no vispārizglītojošajām un mūzikas skolām visos Latvijas reģionos, informē JVLMA Rektorāta palīdze Jurita Krūma.

Uzsākot valsts mūzikas olimpiāžu tradīciju, šī gada 8.martā JVLMA telpās pirmo reizi Latvijā noritēs mūzikas olimpiāde, kurā muzicēt pieteikušies 96 skolēni no visiem Latvijas reģioniem. Olimpiādes ietvaros skolēniem būs iespēja parādīt ne tikai zināšanas mūzikas uztverē un teorijā, bet demonstrēt savas prasmes dažādās muzicēšanas jomās: dziedāšanā, ritmizēšanā pēc notīm, kā arī iepriekš sagatavotu priekšnesumu demonstrējumā koncertsituācijā - gan dziedot savu novadu tautasdziesmas, gan atskaņojot savas oriģinālkompozīcijas.

„Ideja par mūzikas olimpiādes organizēšanu valsts līmenī bija sen lolots sapnis. Dažos novados, piemēram, Cēsīs, Talsos, mūzikas olimpiāde notiek jau vairākus gadus, tāpēc radās vēlme šo ideju beidzot īstenot. Impulsu tam deva dalība starptautiskajā orgkomitejā Igaunijas Mūzikas un Teātra akadēmijā Tallinā, kuras mērķis bija izstrādāt nolikumu pirmajai starptautiskajai Eiropas mūzikas olimpiādei, kura noritēs 2012.gadā no 25.- līdz 28.aprīlim Tallinā. Līdz ar to radās lieliska iespēja izstrādāt mūzikas olimpiādes nolikumu arī Latvijā, piemērojot to Eiropas mūzikas olimpiādes nosacījumiem," par olimpiādes tradīcijas iesākumu stāsta idejas iniciatore JVLMA Mūzikas skolotāju katedras docētāja Irēna Nelsone.

Mūzikas olimpiāde noritēs divās kategorijās, piedaloties skolēniem, kuri paralēli mācās mūzikas skolā, un tiem audzēkņiem, kuri mācās vispārizglītojošā skolā. Konkursu vērtēs JVLMA mācībspēki, jaunie mūzikas skolotāji, Latvijas vispārējās izglītības iestāžu mūzikas skolotāju asociācijas /LVIIMSA/ mūzikas skolotāji, kā arī Tallinas Mūzikas un Teātra akadēmijas profesore Ene Kangroo /Ene Kangroo/.

Finālā tiks noteikti tie četri skolēni, kas dosies pārstāvēt Latviju starptautiskajā Mūzikas olimpiādē, kas noritēs no šī gada 25. līdz 29.aprīlīm Tallinā, Igaunijā.

I.Nelsone izteikusi pateicību partneriem, kas veicinājuši mūzikas olimpiādes tradīcijas spēcīgu iedibināšanu: „Lielu pateicību par atbalstu ir jāizsaka IZM Valsts izglītības satura centra vecākajai referentei Spodrai Austrumai, kura palīdzēja izcīnīt mūzikas olimpiādei valsts olimpiādes statusu un ievietot olimpiādes nolikumu VISC mājas lapā, Mūzikas skolotāju asociācijas pārstāvei Rūtai Kanterukai, kā arī Mūzikas akadēmijai par organizatorisko darbu un telpu nodrošināšanu olimpiādes trešā posma norisei."

Papildu informācija: www.jvlma.lv un http://muzikasskolotajiem.blogspot.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV