Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Notiks atklātā lekcija par radošumu izglītībā

EasyGet.lv, 08.03.2012. 12:03

Uzsākot Radošās darbības nedēļu RADI!, augstskolu studenti un mācībspēki, kā arī citi ineteresenti tiek aicināti apmeklēt atklāto lekciju „Radošuma resurss pasaules dienaskārtībā: no radošas izglītības līdz konkurētspējīgai ekonomikai". Lekcija notiks 12. martā no plkst. 10:30 līdz 13:05 Latvijas Universitātes Lielajā aulā, Raiņa bulvārī 19, Rīgā, informē Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika.

Lektori būs pasaulē atzīti Lielbritānijas radošo industriju eksperti Pols Kolards (Paul Collard) un Džons Ņūbigins (John Newbigin). Uzrunāt klausītājus ir aicināta Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende un LU rektors, Dr. habil. phys. Mārcis Auziņš.
Lekcijas laikā Dž. Ņūbigins iepazīstinās ar saviem izdevumiem „Radošā ekonomika: ievadceļvedis" un „Radošo industriju kartēšana: rīkkopa", kuri ar Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra (KNMC) un Britu padomes Latvijā atbalstu ir izdoti latviešu valodā. Ar izdevumiem būs iespēja iepazīties Radošās darbības nedēļas pasākumos, Britu padomes (www.britishcouncil.org/latvia), KNMC www.knmc.gov.lv mājaslapās.

Lekcijas un tālākizglītības kursu mērķis ir veicināt izpratni par radošā procesa daudzveidīgajiem aspektiem un radošuma pielietošanas iespējām, īpaši izglītībā, kur radošums izpaužas kā viens no būtiskākajiem kvalitatīva mācību procesa nodrošināšanas kritērijiem.

Kas ir radošums? Kā to atpazīt? Kāds ir radošās industrijas potenciāls un iespējamie attīstības virzieni? Lekcijas apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar Lielbritānijas ekspertu pieredzi gan izglītības jomā, gan ekonomikas kontekstā.

Atklāto lekciju Eiropas Sociālā fonda projekta „Profesionālās kultūrizglītības pedagogu tālākizglītība" ietvaros rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs un Rīgas Doma kora skolas atbalsta biedrība sadarbībā ar Kultūras ministriju un Britu padomi.

Lekcija notiks angļu valodā.

No 12. līdz 18. martam visā Latvija noritēs Radošās darbības nedēļa RADI!, kuras mērķis ir parādīt Latvijas radošo potenciālu, pieredzi un sasniegumus, kā arī veicināt izpratni un interesi par radošo un kultūras industriju sektoru, radošumu veicinošu izglītību, inovācijām un zināšanu ekonomiku un radošu pārvaldību.

RADI! laikā Rīgā un citviet Latvijā notiks spilgti pasākumi, prezentācijas, diskusijas, radošās darbnīcas, semināri un izstādes, būs iespēja klausīties Latvijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Igaunijas, Vācijas, Somijas un Bulgārijas ekspertu lekcijas. Tāpat arī vakaros notiks radošas tikšanās, neformālas diskusijas, kas veicinās viedokļu apmaiņu un iespējamu jaunu radošu partnerību veidošanos.

Radošās darbības nedēļa RADI! iniciatori ir Kultūras ministrija un Britu padome Latvijā; stratēģiskie partneri - Izglītības un zinātnes ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Ekonomikas ministrija un Ārlietu ministrija, Valsts kanceleja, Latvijas Institūts un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, kā arī UNESCO Latvijas Nacionālā komisija, Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs un nodibinājums „Rīga 2014" un citi sadarbības partneri. Nedēļas ietvaros notiks gan vadošo partneru rīkotie pasākumi, gan aktivitātes, kuras organizēs valsts iestādes, pašvaldības, nevalstiskā sektora pārstāvji un citi interesenti visā Latvijā.

Informācija par atklāto lekciju:
Anete Mandeika – anete.mandeika@rdksab.lv, tālr. 67338687, 27835940
Dzintra Purviņa – dzintra.purvina@km.gov.lv , tālr. 67330249, 29129283
www.kriic.lv

Informācija par Radošās darbības nedēļu:
Aija Tūna – aija.tuna@gmail.com, tālr.29416341, www.radilatvija.lv;
Pilna pasākumu programma un plašāka informācija: www.radilatvija.lv
Vairāk par Radošuma balvu: www.varam.gov.lv
Meklē @radilatvija sociālos tīklos twitter.com, facebook.com un draugiem.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV