Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Latvijas Universitāte Medicīnas fakultāte aicina vidusskolēnus uz Informācijas dienu

EasyGet.lv, 12.03.2012. 10:48

Otrdien, 13. martā, plkst. 11.00 Latvijas Universitātes (LU) Mazajā aulā Raiņa bulvārī 19 notiks Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes (LU MF) Informācijas diena, kurā ikvienam vidusskolēnam būs iespēja uzzināt par ārstniecības un farmācijas studiju programmām, kā arī klātienē tikties ar fakultātes vadību, mācībspēkiem un studentu pārstāvjiem, informē LU Preses centrs.

LU Medicīnas fakultātes dekāne prof. Ingrīda Rumba-Rozenfelde: „Pavasaris ir laiks, kad jau tradicionāli gaidām tikšanos ar Latvijas skolu jauniešiem, kuriem jāizdara viena no savas dzīves, iespējams, nopietnākajām izvēlēm – kur un ko studēt? Tas nav viegls lēmums, tāpēc Medicīnas fakultātes pieredzējušie mācībspēki un jau esošie studenti ir gatavi palīdzēt, dalīties savās zināšanās un pieredzē, iedvesmot izvirzīt un sasniegt augstus mērķus."

Gadu no gada LU MF studentu rindas papildina spējīgākie un talantīgākie Latvijas vidusskolu beidzēji, kas centralizētajos eksāmenos uzrādījuši atbilstošas sekmes ķīmijā, bioloģijā un svešvalodās. Jauniešiem, kas sekmīgi absolvējuši Jauno Mediķu skolu, ir papildu priekšrocības, stājoties LU MF.

LU MF piedāvā sešgadīgu Ārstniecības profesionālo augstākās izglītības programmu ārsta grāda iegūšanai un trīsgadīgu Veselības zinātņu bakalaura programmu farmācijā, kā arī divgadīgu Veselības zinātņu maģistra programmu farmācijā. Visas programmas ir akreditētas un atbilst Eiropas Savienības normām. Ārstniecības programmas absolventi var turpināt studijas doktorantūrā vai rezidentūrā, kā arī strādāt sertificēta ārsta uzraudzībā. Savukārt pēc farmācijas maģistra studiju programmas pabeigšanas absolventi iegūst tiesības strādāt visās farmācijas jomās, tajā skaitā arī kā farmaceiti.

LU MF programmas ārstniecībā, farmācijā un veselības aprūpē ir ļoti mūsdienīgas, veidotas balstoties uz jaunākajiem zinātnes sasniegumiem un Skandināvijas valstu pieredzi. Būtiska studiju sastāvdaļa ir praktiskās nodarbības un prakse, kas sākas jau 3. studiju semestrī un notiek Rīgas vadošajās klīnikās un ārstniecības iestādēs. Pētniecības jomā notiek plaša sadarbība ar daudzām zinātniskajām institūcijām Latvijā. LU MF studenti katru gadu arī piedalās ES izglītības programmās LLP/ERASMUS, kas piedāvā studentiem iespēju no 3 mēnešiem līdz pilnam akadēmiskajam gadam studēt kādā citā ES dalībvalsts augstskolām.

Ik gadu LU MF uzņem no 450 - 800 jaunos studentus. Līdzās atzītiem Latvijas medicīnas nozares korifejiem, LU MF strādā arī daudz jaunu un talantīgu pasniedzēju, lasīt lekcijas ierodas vieslektori no Zviedrijas, Vācijas un ASV. Fakultātē kopumā strādā 126 akadēmiskie docētāji, no kuriem 4 ir Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenie locekļi, 7 korespondētājlocekļi, 16 profesori, 23 asociētie profesori, 15 docenti, 12 viesprofesori, 5 privātdocenti u.c.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV