Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

LKA atver jaunu maģistrantūras apakšprogrammu – Muzeju un kultūras mantojuma studijas

EasyGet.lv, 15.03.2012. 14:30

2012./ 2013. studiju gadā Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) uzsāks Latvijā pirmo akadēmiskās maģistra augstākās izglītības apakšprogrammu „Muzeju un kultūras mantojuma studijas", informē LKA Studiju informācijas un komunikāciju centrs
LKA atver jaunu maģistrantūras apakšprogrammu – Muzeju un kultūras mantojuma studijas

Latvijā ir senas un bagātas kultūras tradīcijas: mēs pamatoti lepojamies ar savu pilsētu un novadu kultūras savdabību, daudzveidīgajiem muzejiem, tautas namiem, kultūras centriem un arhitektūras un kultūras pieminekļiem.

Latvijas muzeju un kultūras mantojuma nozarēs strādā aizrautīgi un zinoši speciālisti, tomēr 21. gadsimta kultūras procesu virzība nosaka, ka, lai nodrošinātu veiksmīgu šo jomu attīstību, nepieciešamas arī plašas un specifiskas profesionālās zināšanas kultūras mantojuma un muzeoloģijas teorijā un menedžmentā.

Apakšprogrammas „Muzeju un kultūras mantojuma studiju" mērķis ir sniegt profesionālās izaugsmes iespējas un mūsdienīgas zināšanas kultūras mantojuma pētniekiem, apsaimniekotājiem, kultūras centru un muzeju darbiniekiem, kā arī līdz šim ar minētajām jomām nesaistītiem bakalauriem, kuri savu nākotni iecerējuši veltīt darbam muzejā, kultūras mantojuma pētniecībai un saglabāšanai.

Apakšprogramma sniedz iespēju iegūt arī plašas zināšanas kultūrpolitikā, antropoloģijā, semiotikā, taču īpaša uzmanība tiks veltīta kultūras mantojuma un muzeju teorijai, kultūras pieminekļu aizsardzībai, senās vēstures pieminekļu, nemateriālās un materiālās kultūras pētniecībai un konceptualizācijai. Studijas piedāvā apgūt mūsdienīgus muzeju un citu kultūras organizāciju pārvaldes un komunikāciju instrumentus, kā arī zināšanas un prasmes kultūras projektu menedžmentā, kas ļaus iegūtās zināšanas izmantot ne tikai muzejos un kultūras mantojuma uzraudzības iestādēs, bet arī citās kultūras organizācijās, kas saistītas ar materiālo, nemateriālo, kustamo un nekustamo kultūras mantojumu.

Studiju kursu pasniegšanā iesaistīti vadošie Latvijas kultūras speciālisti, kā arī lektori un nozares speciālisti no ārvalstīm. Programmu atbalsta Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamenta Muzeju un vizuālās mākslas nodaļa un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija. Apakšprogrammas vadītāja docente Astrīda Rogule.

Paralēli studijām maģistrantiem ir iespējas vienu semestri studēt kādā no ārvalstu sadarbības augstskolām ERASMUS programmas ietvaros, kā arī izmantot ERASMUS vai Leonardo da Vinči piedāvātās prakses iespējas kādā no Eiropas kultūras institūcijām.

Par jauno apakšprogrammu plašāk ikviens ir aicināts uzzināt jau 17. martā 12:00 (reģistrācija no 11:00), kad Latvijas Kultūras akadēmijā (Ludzas iela 24, Rīga) notiks Informācijas diena.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV