Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Noslēdzies Baltijas Ekonomikas forums studentiem

EasyGet.lv, 22.03.2012. 09:14

No 15. līdz 17. martam Rīgas Ekonomikas augstskolā notika II Baltijas Ekonomikas forums studentiem, informē foruma mediju koordinatore Lauma Vernere.

Baltijas Ekonomikas forums studentiem šogad pulcēja 72 konkurētspējīgākos Baltijas studentus, kuri kopā ar ekspertiem un vienaudžiem analizēja enerģētikas sektora attīstības iespējas Baltijas valstīs. Kāda būs četru galveno jomu – elektrības, gāzēs, naftas un kodolenerģijas – nākotne? To mēģināja noskaidrot foruma dalībnieki, analizējot ne tikai valdības un biznesa perspektīvas šajos sektoros, bet arī aplūkojot kaimiņvalstu attiecību ietekmi uz enerģētikas sfēras attīstību.

Pasākuma finālisti tika izvēlēti, vērtējot iesūtītās esejas, kurās tika analizētas enerģētikas sektorā pastāvošās problēmas, kā arī meklētas nozares attīstības iespējas. Finālā tika pārstāvētas 24 komandas, kuras par labākajām atzina BICEPS pārstāvji un citi nozares eksperti. Forums pulcēja 14 lektorus, kuri dalījās ar savām zināšanām.

15. marts tika veltīts 2 plenārsēdēm, kurās foruma dalībnieki varēja iegūt padziļinātu un reālu ieskatu patiesajā enerģētikas sektora situācijā. Plenārsēdē par elektrību un kodolenerģiju vislielākās diskusijas izraisīja atomelektrostacijas būve Visaginā, kas ir viena no vienojošajām aktualitātēm visām Baltijas valstīm. Studenti atzina, ka Paula Raudsepa vadītā plenārsēdē bija ļoti strukturēta un vērtīga turpmākajam darbam. Otrā plenārsēde tika veltīta naftas un gāzes radītajām ģeopolitiskajām un citām problēmām. Šajā plenārsēdē, galvenokārt, tika analizētas Baltijas valstu enerģētiskā atkarība no Krievijas, kā arī neatkarīga enerģijas tirgus nepieciešamība.

Studenti atzina, ka plenārsēdes ļāva iegūt atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem, kā arī novērtēja lektoru vienkāršību un reālo skatījumu uz aktuālajām problēmām. Lektori atzina, ka pasākuma dalībnieki radīja patīkamu un inteliģentu gaisotni. Dalībnieku uzdotie jautājumi prezentēja diametrāli pretējus viedokļus, kas deva iespēju ar „svaigu skatu" analizēt šīs tradicionālās nozares nākotni.

Pasākuma rīkotāji vēlas izteikt lielu pateicību Baltijas Ekonomikas foruma studentiem galvenajam atbalstītājam Latvenergo, kā arī Inter RAO Latvia.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV