Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

67% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju ir pret minoritāšu gājienu "Praids"

EasyGet.lv, 23.03.2012. 08:52

Apvienība "Mozaīka" plāno vasarā rīkot ikgadējo minoritāšu gājienu "Praidu". Vairāk kā puse (67%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka Rīgā nebūtu jānorisinās šādam gājienam (24% - gājienam drīzāk nebūtu jānorisinās; 43% - noteikti nebūtu jānorisinās), informē "TNS Latvia" mārketinga vadītāja Laura Vendele. To atklāj tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, martā veiktais pētījums.

Pretēju viedokli pauž 15% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem, kuri uzskata, ka Rīgā būtu jānorisinās šādam gājienam (11% - drīzāk būtu jānorisinās, 4% - noteikti būtu jānorisinās).

Piektajai daļai (18%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauju tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūra TNS Latvia veica sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, laikā no 2012.gada 13.marta līdz 15.martam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 700 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

TNS Latvia pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopumam vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Izlases kopa ir veidota balstoties uz gadījuma izlasi, izslēdzot pašpieteikšanos. Interneta pētījumu organizēšanā TNS Latvia stingri ievēro ESOMAR rekomendācijas interneta aptauju izlašu veidošanā un veikšanā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV