Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Lielā diena Vecrīgā

EasyGet.lv, 23.03.2012. 09:47

Pavasara atnākšanu tautas tradīcijās iezīmē vairākas svinamās dienas – Ģertrūdes arī Kustoņu, Benedikta, visbeidzot, Lielā un Māras diena. Šis laika posms ir saistīts ar Zemes mātes atmošanos. Mostas auglības spēki, diena kļūst garāka par nakti un gaisma svin galīgo uzvaru pār tumsu.
Lielā diena Vecrīgā

Rīgas folkloras kopas aicina pievienoties visus, kuri šajā nozīmīgajā laikā, pavasara vienādībās, vēlas sveikt Sauli un gūt svētību un enerģiju nākamajam gada cēlienam.

Lielās dienas svinēšana ar šūpoļu pušķošanu, iesvētīšanu un šūpošanos, Lieldienu dziesmām un apdziedāšanos, olu krāsošanu, sišanos, ripināšanu, kā arī rotaļām un sadancošanu notiks Vecrīgā, Līvu laukumā sestdien, 24. martā, no plkst. 12.00 līdz 16.00.

Par svētku sajūtu gādās Rīgas folkloras kopas: „Dandari", „Grodi", „Iljinskaja pjatņica", „Krulla", „Rija", „Savieši", „Skandinieki" un tradicionālās dziedāšanas grupa „Saucējas".

Svētkus Bastejkalnā rīko Latvijas Folkloras biedrība, atbalsta Rīgas dome.

Informācija par pasākumiem: www.folklorasbiedriba.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV