Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

RTU Atvērto durvju dienā – viss par studijām un karjeru pēc absolvēšanas

EasyGet.lv, 29.03.2012. 14:53

Sestdien, 14. aprīlī, no plkst. 10 līdz 14 Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU), Rīgā, Kaļķu ielā 1, un pēcpusdienā – atsevišķās fakultātēs, notiks Atvērto durvju diena, kurā vidusskolēni iepazīsies ne tikai ar RTU piedāvātajiem studiju virzieniem, bet arī ar universitātes absolventiem, lai uzzinātu par karjeras iespējām pēc studijām RTU, informē Elīna Kļaviņa.

RTU Atvērto durvju dienā topošie studenti uzzinās visu par RTU studiju programmām, uzņemšanas noteikumiem un stipendijām, varēs iegūt informāciju par apmaiņas studijām ārzemēs, sporta un kultūras iespējām universitātē, kā arī studentu sadzīvi RTU fakultātēs un dienesta viesnīcās.

Visas dienas garumā Latvijas lielāko uzņēmumu pārstāvji stāstīs par karjeras iespējām inženierzinātņu jomā, savukārt RTU absolventi dalīsies pieredzē par dzīvi pēc studijām, viņu ikdienas darbu un pieredzi profesionālajā jomā. SEB bankas stendā būs iespēja noskaidrot visu par valsts garantētajiem studiju kredītiem.

RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis norāda: «Salīdzinot ar pagājušo gadu, šovasar budžeta vietu skaits pamatstudiju programmās Rīgas Tehniskajā universitātē ir palielināts par 200: tikai pamatstudiju programmās vien jaunajiem studentiem būs pieejamas 2153 budžeta vietas. Tas ir lielākais budžeta vietu skaits Latvijas augstākās izglītības iestāžu vidū, jo RTU nodrošina valsts tautsaimniecības attīstībai visvairāk nepieciešamās un darba tirgū visvairāk pieprasītās specialitātes. To apliecina arī RTU absolventi, kuru vidū ir daudz spilgtu personību un izcilu savas jomas speciālistu: Valsts prezidents Andris Bērziņš, arhitekti Zaiga Gaile un Visvaldis Sarma, AS «Latvenergo» valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs, SIA «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis, AS «Latvijas Gāze» valdes priekšsēdētājs Adrians Dāvis un daudzi citi.»

Atsevišķa programma RTU Atvēro durvju dienā būs veltīta potenciālajiem jaunajiem zinātniekiem – visiem tiem, kas apsver iespējas turpināt studijas doktorantūrā. Tiks sniegta informācija par doktora studiju norisi, piedāvātajām studiju programmām, iestāšanās nosacījumiem – dokumentiem, kas jāiesniedz un procedūru, kā arī atbalstu doktora studijām un Doktorantūras skolas organizētajiem pasākumiem, kas vērsti uz doktorantu karjeras izaugsmes veicināšanu.

Universitātes apmeklētājus priecēs arī RTU studentu pūtēju orķestris «SPO», būs iespēja piedalīties RTU Sporta kluba organizētas aktivitātes un apmeklēt Leonardo da Vinči izgudrojumu izstādi «Leonardo ģēnijs».

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV