Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Lieldienu svinības Daugavpilī

EasyGet.lv, 30.03.2012. 10:01

Lieldienu noskaņa Daugavpilī sāksies jau 2. aprīlī, kad Vienības laukumā un pilsētas mikrorajonos tiks uzstādīts svētku noformējums. Šogad, Ķīmiķu rajonu, Forštati un pilsētas centru rotāsim ar krāšņām Lieldienu olām, bet Vienības laukumā svētku simbolu veidosim no dekoratīvo ziedu un klūgu pinumiem 4,5 m augstumā.
Lieldienu svinības Daugavpilī

6. un 7. aprīlī no plkst. 10.00 – 16.00, 8. un 9. aprīlī no plkst. 12.00 – 16.00 Vienības laukumā darbosies Lieldienu tirdziņš. Tajā varēs iegādāties dažādus amatniecības un rūpniecības izstrādājumus, suvenīrus, pūpolus, ziedus. Lieldienu svētku galdam – maizi, medu, pīrāgus, olas, arī žāvētas zivis, gaļu un citus našķus.

8. aprīlī no plkst. 14.00 – 16.00 ikviens aicināts uz Vienības laukumu - ģimeniskiem svētkiem „Ai, lielā'i Lieladiena" ar muzikāliem priekšnesumiem, šūpošanos, olu ripināšanu un olu kaujām. Kopā ar Latviešu kultūras centra, Daugavpils poļu kultūras centra, Daugavpils vācu biedrības „Erfolg", Latvijas Lietuviešu kopienas Lietuviešu nama un Daugavpils Latviešu biedrības kolektīviem piedalīsimies Lieldienu darbnīcās un veidosim mājās izkrāsoto, skaistāko olu izstādi, par ko svētku rīkotāji sagādās dāvanas.

9. aprīlī plkst.14.00 ikviens aicināts uz Vienības nama koncertzāli, kur notiks tautas mūzikas un deju kolektīvu koncerts „Lieldienu šūpolēs". Klausīsimies tautas dziesmas un skatīsimies dejas Daugavpils Latviešu kultūras centra folkloras dziesmu un deju kopas „Svātra" un Vitebskas valsts iestādes „Kultūras centrs „Vitebska" Baltkrievijas Republikas nopelniem bagātā amatiermākslas kolektīva - deju ansambļa „Ļavoniha" izpildījumā.

21. aprīlī plkst.14.00 aicinām piedalīties Pareizticīgo Lieldienu svinēšanā „Праздник праздников – Пасха Христова", kas notiks Krievu kultūras centrā, Tautas ielā 11.

Lieldienas rīko: Daugavpils pilsētas dome un Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar pašvaldības iestādēm.

Papildu informācija: www.daugavpils.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV