Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Lieldienu lustes Cēsu novadā sāksies ar dančiem

EasyGet.lv, 02.04.2012. 12:42

Ar Zaļās Ceturtdienas dančiem Cēsu 2.pamatskolā 5. aprīlī plkst. 18:30 iesāksies Lieldienu ieskaņas Cēsu novadā, informē Cēsu Kultūras un Tūrisma centra sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Janševska. Cēsu Kultūras centra skolēnu deju kolektīvs „Randiņš" sadejosies ar draugiem no Bauskas, deju kolektīvu „Mēmelīte".
Lieldienu lustes Cēsu novadā sāksies ar dančiem

Pirmajās Lieldienās 8. aprīlī no plkst. 12:30 būs Lieldienu lustes Cēsu Rožu laukumā ar radošo kolektīvu koncertu. Būs šūpošanās augstākajās Lieldienu šūpolēs, olu kaujas un lauku labumu tirdziņš! Pēc jautras Lieldienu iešūpošanās Cēsīs, ikviens laipnu aicināts turpināt rosīšanos un olu meklēšanu Vaivē, kur no plkst. 17:00 pie Vaives Tautas nama iesāksies "Raibo olu taka" ar olu krāsošanu, ripināšanu un meklēšanu, plkst. 18:00 koncerts „Pavasara raibumi". Uz balli no plkst. 21:00 aicinās grupa „Pusnakts".

Paralēli Lieldienu koncertiem, pasākumiem Cēsu Centrālā bibliotēka no 2.līdz 10.aprīlim piedāvā Lieldienu literatūras izstādi „Pavasara saulgriežos". Izstādē interesentiem ideju rosināšanai materiāli par svinēšanas tradīcijām, galda klāšanu Lieldienās.

Arī Amatas novada „Rakšos" Lieldienās 8. aprīlī no plkst. 12:00 pulcēsies ausaiņi, astaiņi un ļipaiņi, lai kopīgi darbotos radošajās darbnīcās, piedalītos Lieldienu olu konkursā un citās jautrās aktivitātēs.

Jau ziņots, ka Cēsīs iesākušas Mākslas dienas, un tāpēc aicinām ikvienu, izmantojot Lieldienu brīvdienas, apmeklēt jaunās izstādes.

Jaunas izstāde atvērta Cēsu Izstāžu namā, kur var apskatīt skolēnu veidotus un izsapņotus darbus dažādās tehnikās - tapuši zīmējumi un gleznojumi, auduma apdruka, tekstilmākslas darbi, dekupēti priekšmeti, darbi no māla un koka, vides instalācijas un dizaina priekšmeti.

Cēsu Vēstures un mākslas muzejs aicina uz izstādi "Slovāku grafika. Klasiskās tehnikas", kas tapusi sadarbībā ar Slovākijas māksliniekiem, bet Jaunās pils bēniņos apmeklētājus priecēs mājīgi iekārtota Ineses Jakobi gobelēnu izstāde „Logi".

Izstādes apskatāmas ne tikai Izstāžu namā vai Cēsu muzejā, bet arī pavisam neparastās vietās! Kafejnīcas „Pie Raunas vārtiem" logus rotā bērnu zīmējumu izstāde, kuru piedāvā gleznotājs Reinis Liepa. Savukārt „KafēRīga" izaugusi šī paša mākslinieka darbs „Egle" lielformātā. Tiem, kas vēlas izbaudīt garāku pastaigu, ieteicams doties pēc mākslas uz Sarkanajām klintīm pie Gaujas. Tur kopš 2011.gada septembra atklāta mākslinieka Jāņa Dukāta personālizstāde „Mežs". Izstāde savdabīga ar to, ka gleznas atrodas mežā, dabiskā vidē.

Nelielas izmaiņas svētku dienās ir arī Cēsu pils kompleksa darba laikos. Cēsu pils komplekss ietver Cēsu Vēstures un mākslas muzeju, Cēsu viduslaiku pili, Tūrisma informācijas centru un Cēsu Izstāžu namu. Cēsu pils komplekss būs slēgts Lielajā Piektdienā 6.aprīlī un otrajās Lieldienās - pirmdien, 9.aprīlī. Pārējās dienās strādā kā parasti no plkst. 10:00 līdz 17:00

Ticējums vēsta: „Ja Lieldienas rītā caur zīda drēbi skatās, var Laimu redzēt."

Lai izdodas atrast to skaistāko zīda drānu, uzkāpt Jaunās pils Lademahera tornī un ieraudzīt ja ne pašu Laimu, tad pavasari noteikti!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV