Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Siguldā notiks pavasara iešūpošanas svētki „Dzeltenās Saules Lieldienas!"

EasyGet.lv, 02.04.2012. 18:18

8. aprīlī no plkst.9.00 līdz 15.00 Siguldas Svētku laukumā notiks Lielās dienas svinēšana un dzeltenais Saules gadatirgus, informē Siguldas pilsētas kultūras nama direktore Baiba Bože.
Siguldā notiks pavasara iešūpošanas svētki „Dzeltenās Saules Lieldienas!"

Katru gadu pavasaris atnāk ar svaigu zaļumu, ziediem, siltu saulīti un putnu dziesmām, sev līdzi atnesdams gaismas svētkus - Lieldienas. Šis ir laiks, kad daba mums, cilvēkiem, pamāca –dzīve var būt smaidīgāka un gaišāka. Tāpēc šogad Lieldienas svinēsim dzeltenās saules noskaņās.

Ziemā iztērētos spēkus varēs atjaunot, iegādājoties "Saules tirdziņā" zemnieku, amatnieku un mājražotāju piedāvātos labumus miesai, garam, vēderam, sirdij, dārzam un labai dzīvošanai - kaņepju sviestu, medu, ekoloģiskos našķus, koka mucas, ziepes, brošas, dziednieciskās ziedes, kurmju slazdus un daudzas citas noderīgas lietas.

Saules starus modināsim ar kokles stīgu maģiskajām skaņām, ar jaunā Siguldas novada Cāļa 2012 skanīgo dziesmu un siguldiešu jautro - ziemas mošķu aizdzinēju orķestri.

Izgreznosim košo Lielās dienas laimes koku, minēsim mīklas, gāzīsim podus, dzīsim naglas un sūtīsim saulei apaļas vēstules. Saulainās dziesmas izdziedāt varēs Saules zaķa mobīlī vai Lieldienu zaķa šūpolēs. Neizpaliks arī tradicionālais svētku cienasts – Lieldienu pantāgs.

Izveidot savu saulīti, izkrāsot olu vai izkrāsot sevi, ikviens varēs radošajā mākslas un JUŠU laboratorijā "Oliņ, boliņ".

Visus siguldiešus un novada viesus uz kārtīgu andeli, olu kaujām, izšūpošanos un saulainiem svētkiem aicina jautrie Lieldienu zaķi – Siguldas tautas teātra aktieri Inga Alviķe un Aigars Jakupāns un Siguldas novada jestrie dancotāji.

Svētku organozatori aicina zemniekus, amatniekus un mājražotājus pieteikties gadatirgum līdz 6.aprīlim pa tālr. 67972351 vai 67970814.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV