Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Mūzikas akadēmijas aicina uz Atvērto durvju dienu

EasyGet.lv, 04.04.2012. 13:25

Ceturtdien, 12. aprīlī, Latvijas vidusskolu audzēkņi un topošie studenti aicināti viesoties Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā /JVLMA/ Atvērto durvju dienā. Visas dienas garumā tiks nodrošināta iespēja apmeklēt pasniedzēju lekcijas un individuālās konsultācijas, koncertus un meistarklases, kā arī uzzināt vairāk par JVLMA vēsturi un studentu uzņemšanas kārtību nākamajam studiju gadam, informē JVLMA Rektorāta palīdze Jurita Krūma.

Ik gadu JVLMA vadības pārstāvji, pasniedzēji un studenti klātienē viesojas visu Latvijas reģionu mūzikas vidusskolās, lai informētu topošos skolu absolventus par pieteikšanās kārtību 2012./2013. studiju gadam. Noslēdzoties JVLMA pārstāvju vizītēm, akadēmija klātienē uzrunātos studentus gaidīs viesos Atvērto durvju dienā, kas šogad noritēs 12.aprīlī.

Atvērto durvju diena ir topošo studentu iespēja piedalīties sev interesējošo lekciju norisē un apmeklēt individuālas pasniedzēju konsultācijas noteiktās specialitātēs. JVLMA Studiju programmu direkcijas pārstāvji ikvienam interesentam sniegs visaptverošu informāciju par pieteikšanos studijām un iestājpārbaudījumiem 2012./2013.akadēmiskajam gadam. Pieejamo lekciju un konsultāciju grafiks drīzumā tiks publicēts JVLMA mājas lapā www.jvlma.lv.

Atvērto durvju dienas ietvaros akadēmijas viesi varēs piedalīties ekskursijā, kuras ietvaros tās dalībnieki varēs iepazīties ar JVLMA vēsturisko attīstību, akadēmijas kā izglītības iestādes infrastruktūru un tās jauninājumiem. Ekskursijas tiks organizētas plkst. 11:30 un plkst. 14:00, pulcējoties JVLMA vestibilā.

12.aprīlī ar Erasmus mobilitātes programmas atbalstu ikvienam būs iespēja apmeklēt arī Eiropā atzītu mūziķu meistarklases - Māstrihtas Mūzikas akadēmijas pasniedzēji Marks Šaferdiks /Marc Schaferdiek, oboja/ un Daniela Trojani /Daniela Troiani, flauta/, kā arī Dānijas Nacionālā Teātra un laikmetīgās dejas skolas Kopenhāgenā horeogrāfe Himena Pas /Jimena Paz/ un Triestes Konservatorijas kontrabasa spēles pasniedzējs Stefano Šaša /Stefano Sciascia/. Ar lekciju par brazīliešu mūzikas vēsturi akadēmijā viesosies Rio Grande do Norte universitātes lektori Danilo Guanes /Danilo Guanais/ un Alvaro Barross /Alvaro Barros/.

Dienas noslēgumā plkst. 18:00 interesenti tiks aicināti novērtēt Mūzikas akadēmijas studentu muzikālo un skatuvisko meistarību divos koncertos. Akmens zālē noritēs JVLMA docenta Jurija Rižova akordeona klases studentu koncerts, savukārt Lielajā zālē viesi aicināti apmeklēt JVLMA Vokālās katedras studentes Dināras Rudānes /koloratūrsoprāns/ solokoncertu Pavasara balsis. Ieeja par ziedojumiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV