Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijā atkal ražo velosipēdus Ērenpreiss

EasyGet.lv, 12.04.2012. 19:10

G. Ērenpreisa brāļa mazmazdēls Toms Ērenpreiss vairāk kā trīs gadus strādājis, lai atjaunotu Ērenpreiss velosipēda leģendu Latvijā. No 12. aprīļa tirdzniecībā pieejami četri jauni pilsētas velosipēdu Ērenpreiss modeļi – Tom, Gustav, Paula un Greta. Tos atzinīgi novērtē Kultūras ministre un Renārs Kaupers.
Latvijā atkal ražo velosipēdus Ērenpreiss

Galerijas:

30. gados Latvijā darbojās vairākas velosipēdu rūpnīcas un darbnīcas, viena no lielākajām "G.Ērenpreis velosipēdu fabrika" saražoja ap 40 000 velosipēdu gadā un velosipēds 'Ērenpreiss Original" vēl šodien tiek glabāts kā vērtīga relikvija.

Toms Ērenpreiss, Gustava Ērenpreisa brāļa mazmazdēls, aktīvi turpina Ērenpreisu dzimtas iesākto velo kultūras veidošanu Latvijā jau 6 gadus restaurējot senlaiku velosipēdus un rīkojot dažādus pasākumus velo kultūras attīstīšanai, piem. Tvīda brauciens, Rīgas Velo Nedēļa u.c.

"Domu izveidot un saražot jaunus velosipēdus loloju jau sen. Vēlējos saglabāt to augsto kvalitāti, ar kuru pazīstams Ērenpreiss, bet maksimāli pielāgot mūsdienu tehnoloģiju un dizaina prasībām," stāsta T.Ērenpreiss: "3 gadu garumā kopā ar Latvijas kolēģiem un citu valstu partneriem strādājām pie tā, lai panāktu rezultātu, par kuru ikviens Latvijā ar lepnumu varētu teikt – tas ir Mans Velosipēds."

Radīti četri pilsētas velosipēdu modeļi –Tom un Gustav, kas nosaukti par godu abiem Ērenpreisiem, Greta, nosaukts par godu G.Ērenpreisa mīļākajai aktrisei Grētai Garbo, un Paula, kura nosaukumā izmantots vienkārši skaists sievietes vārds.

Jauno velosipēdu pamatā ir rūpīga komplektācija, pārdomājot katru detaļu, lai tā būtu augstākās kvalitātes un kalpotu ilgam laikam. Modeļi dalās divās grupās – vieni ir ekskluzīvāki ar interesantiem dizaina elementiem un augstāku kvalitāti, piemēram šampanieša krāsas tonis, ādas rokturi, trīs ātrumu rumba vai radiālais spieķojums, bet otri izceļas ar pusmatētu, melnu krāsojumu un īpaši vieglu svaru Velosipēdu ražošana veikta Latvijā un rāmju dizainu izstrādājis Toms Ērenpreiss.

"Toms Ērenpreiss ir mācējis apvienot tradīcijas, dizainu un ražošanu, lai radītu spilgtu radošās industrijas piemēru Latvijā, kam ir teicamas izaugsmes perspektīvas," teic kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende. „Uzskatu, ka Ērenpreiss velosipēds varētu kļūt par konkurētspējīgu Latvijas eksporta preci. Latvijas nākotne balstās uz tādiem piemēriem kā Ērenpreiss."

Mūziķis Renārs Kaupers atzīst: "Ir divas lietas, kas vienmēr ir piesaistījušas manu uzmanību kopš bērnības – tās ir ģitāras un velosipēdi. Un es vienmēr esmu apbrīnojis tādas pilsētas kā Kopenhāgena un Amsterdama, kur ir tik ļoti attīstīta velosipēdu kultūra. Tās ir zaļas un aktīvas pilsētas. Tāda manā redzējumā varētu būt arī Rīga, tāpēc ar lielu entuziasmu atbalstu divriteņu kustību! Un man tiešām prieks par Tomu un viņa komandu, un jaunajiem Ērenpreisiem. Lai labi ripo!"

Toms Ērenpreiss piebilst: "Es ceru, ka tas ir tikai sākums un Latvijas sabiedrība sniegs atbalstu, un novērtēs darbu, ko esam ieguldījuši šo velosipēdu tapšanā, jo mūsu plāni noteikti ir plašāki par Latvijas robežām. Vēlētos, lai Ērenpreiss atkal nestu Latvijas vārdu pasaulē tāpat kā tolaik, pirms gandrīz 100 gadiem."

No 12. aprīļa jaunie Ērenpreiss velosipēdi pieejami tirdzniecībā veikalos "Gandrs" Rīgā, tirdzniecības parkā Alfa, un Kalnciema ielā 28, kā arī Valmierā, tirdzniecības centrā Valleta. Plašāka informācija par velosipēdiem pieejama arī interneta mājas lapā www.erenpreiss.com, kur arī iespējams veikt to iegādi interneta veikalā.

Foto: Latvijā saražoto Ērenpreiss velosipēdu prezentācija. Foto (c) Valdis Zāgeuss

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV