Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rīgas Velo Nedēļas ietvaros notiks Rīgas Tvīda brauciens

EasyGet.lv, 27.04.2012. 14:38

Latvijas Veclaiku divriteņu klubs sadarbībā ar Ērenpreiss velosipēdu darbnīcu jau trešo gadu rīko veclaiku velosipēdu un retro tērpu parādi - Tvīda braucienu, informē Linda Malvesa. Iedzīvotāji un arī pilsētas viesi aicināti gan piedalīties, gan vērot šo notikumu 5. maijā no plkst. 14.00. Tvīda brauciens jau iekarojis popularitāti un dēvējams par krāšņāko un elegantāko velo pasākumu Rīgas ielās.
Rīgas Velo Nedēļas ietvaros notiks Rīgas Tvīda brauciens

Tvīda brauciena mērķis ir parādīt un akcentēt pagājušā gadsimta 20.-30. gadu velosipēdu un apģērbu kultūru. Brauciena ideja aizgūta no Londonas, kur pirmais šāds brauciens notika 2009. gadā, vēlāk strauji iekarojot arī citas pilsētas visā pasaulē.
Rīgā šis būs jau trešais Tvīda brauciens un tiek rīkots Rīgas Velo Nedēļas ietvaros (www.rigasvelonedela.lv), Latvijā šis ir jau piektais Tvīda brauciens, jo rudenī tiek rīkots arī Liepājā.

"Pagājušajā gada Tvīda braucienā Rīgā, piedalījās jau 400 dalībnieki salīdzinot ar 100 dalībniekiem pirmajā reizē, tādēļ ceru, ka šogad iedzīvotāju atsaucība, līdz ar pieaugošo velosipēdu popularitāti, būs vēl lielāka un ikviens sevi cienošs velo braucējs piedalīsies pats vai vēros šo braucienu, ko noteikti var dēvēt par krāšņāko un elegantāko velo pasākumu Rīgā, jo tikai šajā parādē pilsēta iegūst tik senatnīgu noskaņu, ka liekas - notikusi atgriešanās pagātnē," komentē Toms Ērenpreiss, Tvīda brauciena organizētājs.

Kaut arī Tvīda brauciens ir orientēts uz veclaicīgiem un pilsētas divriteņiem, jebkura velosipēda īpašnieks ir laipni aicināts piedalīties. Galvenais, lai būtu padomāts par retro tērpu. Ieteikums apciemot vecvecākus, kuru skapjos noteikti būs atrodams kas interesants, apmeklēt tērpu nomas, "vintage" bodītes vai lietotu apģērbu veikalus. Lai vairāk iepazītos ar tvīda apģērba nozīmi, vēsturi un saikni ar velosipēdiem, interesenti aicināti uz lekciju 30. aprīlī, plkst. 16.00, Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15.

"5.maijā jau no plkst.14.00 visi aicināti pulcēties Esplanādē un reģistrēties dalībai Tvīda braucienā, kas ir bez maksas. Pirms brauciena ikvienam būs iespēja speciālā frizētavā izveidot retro frizūru vai makijāžu, nofotografēties retro foto salonā, pielabot savu braucamo Ērenpreiss velosipēdu darbnīcā, kā arī izkustēties un iesildīties kopā ar Rīgas Danču klubu jestras mūzikas pavadījumā. Brauciena beigās arī tradicionāli kronēsim Tvīda brauciena karali un karalieni ar īpašām balvām," stāsta Toms Ērenpreiss.

Tvīda brauciena maršruts - plkst. 16.00 no Esplanādes, sākot ar visu dalībnieku kopbildi, tālāk šķērsojot vecpilsētu - Līvu un Doma laukumu, pāri Akmens tiltam uz Arkādijas parku, metot līkumus pa šarmantā Āgenskalna ieliņām uz Kalnciema ielas kvartālu, kur dalībnieki varēs ieturēt pauzi un piedalīties Vides Filmu studijas sarūpētajās aktivitātēs. Tālāk brauciens virzīsies atpakaļ centra virzienā, kur noslēgumā būsTvīda karaļa un karalienes kronēšana un specbalvas. Vakara turpinājums, mūzika un dejas plkst. 20.00, Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15! Par satiksmes drošību brauciena laikā rūpēsies Valsts un Pašvaldības policija.

Idejām un iedvesmai video no 2011. gada Tvīda brauciena - http://vimeo.com/24001103. Fotogrāfijas no iepriekšējiem braucieniem un sīkāka informācija par braucienu pieejama www.tvidabrauciens.lv

Foto: Rīgas Tvīda brauciens 2011. gadā. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV