Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Veloaktivitātes Vērmanes dārzā

EasyGet.lv, 02.05.2012. 11:07

Eiropas Savienības Dārza svētku ietvaros Dānijas Vēstniecība un Dānijas Kultūras institūts aicina uz vairākām veloaktivitātēm 12. maijā Vērmanes dārzā. Gaidāma koša veloparāde, velospēle pa Rīgas centru individuāliem aktīvistiem vai paaudžu pāriem, brīvprātīgie atgādinās jaunākos velobraukšanas noteikumus, stāstīs par drošību sev un velosipēdam, mudinās arī vecāko paaudzi veikt izmēģinājuma braucienus, apmeklētāji būs gaidīti uz radošiem „Saliec velo!" uzdevumiem, bet pavisam mazos priecēs Christiania bike, kas izvizinās pa Vērmaņdārzu, informē Dānijas Kultūras institūta pārstāve Santa Trimalniece.
Veloaktivitātes Vērmanes dārzā

ES Dārza svētku ietvaros 12. maijā Vērmanes dārzā gaidāma aktīva rosība, vairākas teltis piedāvā plašu un aizraujošu programmu. Dānija kā ES prezidējoša valsts savas aktivitātes ir paredzējusi par aktuālo riteņbraukšanas tēmu.

Plkst. 13:00 no Vērmanes dārza gaidāma koša veloparāde, kurā piedalīsies Rīgas mērs Nils Ušakovs, vairāku valstu vēstnieki Latvijā, profesionāli velobraucēji un tiek aicināti arī visi interesenti. Piesakoties iepriekš, ir iespējams arī rezervēt velosipēdu parādes izbraukšanai.

No plkst. 12:00-14:30 iespējams reģistrēties velospēlei pa Rīgas centru. Spēlē aicināti piedalīties individuāli dalībnieki vai dažādu paaudžu komandas divu cilvēku sastāvā. Sadarbojoties vairākām vēstniecībām un EUNIC pārstāvjiem ir izveidota „velotrase" Rīgas centrā, kura jāizbrauc, veicot noteiktus uzdevumus atzīmētos punktos. Spēles noslēgumā tiks izlozēta galvenā balva – velosipēds, tiks pasniegtas vairākas veicināšanas balvas, savukārt paaudžu pārus gaida īpaši pārsteigumi.

Visas dienas garumā no plkst. 12:00 Vērmanes dārzā gaidāmas arī vairākas veloaktivitātes uz vietas. „Iemāci vecmāmiņai braukt ar riteni!" ir sauklis atraktīvai velonoteikumu un braukšanas atkārtošanai, īpaši orientējoties uz vecāko paaudzi un iedrošinot arī vecmāmiņas un vectētiņus pārvietoties ar velosipēdu. Tiks stāstīti jaunākie velonoteikumi, apgūta pareiza pagriezienu rādīšana, sniegts ieskats drošības noteikumos sev un velosipēdam un informācija par velotiesību iegūšanas iespējām.

Sadarbībā ar Rīgas Motormuzeju aktivitātē „Saliec velo!" interesenti tiek aicināti pārliecināties par savām velosipēda detaļu zināšanām, to pareizu novietojumu un nosaukumiem. Jaunākos Vērmaņdārza apmeklētājus gaidīs radoša zīmēšana, savukārt pavisam mazie varēs iekāpt Christiania bike kastē un izvizināties pa Vērmaņdārzu.

1950. gada 9. maijā – piecus gadus pēc II pasaules kara beigām – Francijas ārlietu ministram Robertam Šūmanam radās plāns apvienot Eiropas valstu ogļu un tērauda nozares, lai tā novērstu vēl viena kara iespēju. Šī ideja īstenojās un kļuva par Eiropas Savienības sākumpunktu, tāpēc 9.maiju visā Eiropas Savienībā atzīmē kā Eiropas Dienu.

Turpinot tradīcijas Latvijā, 12. maijā Rīgā, Vērmanes dārzā notiks Eiropas nedēļas centrālais pasākums - Eiropas Savienības Dārza svētki, kas jau ceturto gadu pēc kārtas pulcēs visu paaudžu rīdziniekus un pilsētas viesus. Šogad pasākuma tēma ir „Eiropas aktīvas novecošanas un paaudžu solidaritātes gads". Tā mērķis ir atspoguļot aktīvu novecošanu un paaudžu solidaritāti, kā arī veicināt Latvijas sabiedrībā izpratni par dažādu sabiedrības grupu sadarbību un runāt par iespēju realizēt sevi un ieņemt aktīvu dzīves pozīciju neatkarīgi no vecuma.

Veloaktivitātes Vērmaņdārzā organizē Dānijas Vēstniecība Latvijā, Dānijas Kultūras institūts, Rīgas Motormuzejs, Somijas Vēstniecība, Nīderlandes Karalistes vēstniecība, Britu padome, Francijas institūts Latvijā un Ziemeļu Ministru Padomes birojs Latvijā.

ES Dārza svētku organizatori: Ārlietu ministrija / Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā / Eiropas Parlamenta Informācijas birojs / Labklājības ministrija / Rīgas dome / Eiropas Savienības dalībvalstu vēstniecības Rīgā. Pasākumu finansē no Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības līdzekļiem. Tās mērķis ir sabiedrības informēšana par Eiropas Savienību.

Foto: Velo. Foto (c) flickr.com/photos/lenscapbob

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV