Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Lielmutis Fricis un Lielmute Marta aicina uz Liepāju

EasyGet.lv, 07.05.2012. 09:55

No 1. līdz 3. jūnijam Liepājā notiks svētki visai ģimenei „Lielmutis Fricis un Lielmute Marta". Bērni un viņu vecāki aicināti piedalīties radošās darbnīcās, sadziedāties ar lielo kori, sadejoties lielajā dejā, piedalīties lielajā gājienā, iet rotaļās un izpriecāties atrakcijās. Aktivitātes notiks gan Liepājas Rožu laukumā, gan Jūrmalas parkā trīs dienu garumā, informē LPPI „Kultūras pārvalde" Attīstības projektu vadītāja Krista Kalnarāja. Šogad svētki noritēs ceturto reizi.
Lielmutis Fricis un Lielmute Marta aicina uz Liepāju

1. jūnijā no pulksten 16 Rožu laukumā, atzīmējot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu un vasaras brīvlaika sākumu, notiks bērnu vokālo ansambļu koncerts. Koncerts Rožu laukumā pie Liepājas Latviešu biedrības nama būs bez maksas. Liepājas Kultūras pārvalde sadarbībā ar atbalstītājiem veikalu tīklu "K-rauta" būs sarūpejusi arī dažādus pārsteigumus un iespēju bērniem radoši izpausties.

2. jūnijā pulksten 17 palīgstadionā "Daugava" notiks Lielā sadancošanās. Kopā sadancosies 76 tautisko un mūsdienu deju kolektīvi. Šogad kopējais dejotāju skaits tiek plānots 2125 dalībnieku. Deju svētku virsvadītāji – Iveta Dambe, Valda Grīnfelde, Aina Apene, Dina Pauzere, Inga Papirte. Dejotāji deju svētkos izdejos gadskārtu ieražu rakstus, atklājot dejotāju un viņa gadu. Jau ceturto gadu šī Lielā sadancošanās pulcē ne tikai lielu skaitu dalībnieku, bet arī skatītāju no Liepājas, apkārtējām pilsētām un pat ārvalstīm.

Svētdien, 3. jūnijā, pulksten 16 Jūrmalas parkā pie Bērnu laukuma notiks Lielmuša Friča un Martas Lielā sadziedāšanās. Šogad Lielā sadziedāšanās ir veltījums komponistam Zigmaram Liepiņam 60. gadu jubilejā. Koncertā bērni un jaunieši izpildīs visiem labi zināmas Zigmara Liepiņa dziesmas, kuras paši skolēni balsojot atzina par sev iemīļotākajām. Tomēr jādzied būs visiem, tāpēc jau tā ir Lielā sadziedāšanās.

Šie svētki nav iedomājami ar bez lielā gājiena, kas no Liepājas teātra virzās uz Jūrmalas parku. Gājienā ik gadus piedalās dejotāji, dziedātāji, dažādu pulciņu dalībnieki, māmiņas un tēti ar bērnu ratiņiem

Svētkus visai ģimenei „Lielmutis Fricis un Lielmute Marta" organizē Liepājas Kultūras pārvalde sadarbībā ar Liepājas Bērnu un jaunatnes centru. Lielu paldies organizētāji saka māksliniecei Agatei Ķiģelei-Ābelei un visiem pārējiem, kas jau ceturto gadu iesaistās šo svētku organizēšanā un veiksmīgā norisē.

Informācija par visām svētku aktivitātēm atrodama interneta mājas lapā: www.liepajaskultura.lv.

Foto: Lielmute Marta un Lielmutis Fricis. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV