Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Tvīda brauciens šogad pulcē gandrīz 500 dalībnieku

EasyGet.lv, 08.05.2012. 11:05

Pagājušajā sestdienā, 5. maijā, noslēdzot Rīgas Velo Nedēļu, Rīgā notika jau trešais Tvīda brauciens - retro velosipēdu un tērpu parāde. Tā popularitāte turpina pieaugt un šogad piedalījās jau gandrīz 500 dalībnieku, bet filma par 2011.gada Tvīda braucienu uzvarējusi konkursā un kalpos par tūristu pievilinātāju Rīgai uz kruīza kuģiem, informē Nora Grase.
Tvīda brauciens šogad pulcē gandrīz 500 dalībnieku

Galerijas:

Tvīda braucienam ar katru gadu popularitāte pieaug – no 150 dalībniekiem pirmajā gadā līdz gandrīz 500 dalībniekiem šogad, liecina dalībnieku reģistrācijas dati. Vairākums braucienā piedalījās atkārtoti, taču ap 200 dalībniekiem braucienā piedalījās pirmo reizi.

"Tas, kurš reiz ir piedalījies un izjutis šo īpašo, krāšņo senatnes noskaņu, ko nevar sajust nevienā citā, Rīgā notiekošajā velo braucienā, labprāt dalās emocijās ar saviem draugiem, tādēļ ar katru gadu dalībnieku skaits palielinās," komentē Toms Ērenpreiss, Tvīda brauciena organizētājs.

Šogad īpaši daudz bija vērojamas ģimenes ar bērniem, kuri ne tikai piedalījās braucienā, sēžot piestiprinātajos bērnu sēdeklīšos, bet bija arī ietērpti atbilstoši stilstikai. Parasti dāmas ir tās, ka visvairāk pacentušās ar 20.,30.gadu tērpiem, bet šogad vairāk tomēr uzslavējami vīriešu kārtas pārstāvji. Pirmo reizi braucienā parādījās pavisam jauna tendence – vairāki dalībnieki bija ieradušies ar pašmeistarotām skaņas iekārtām, piestiprinātām pie velosipēdiem, nodrošinot jautras mūzikas pavadījumu.
Īpaši jāpateicas Rīgas Domes Satiksmes departamentam un Valsts Policijai. Brauciens nebūtu izdevies bez tik laba atbalsta no pilsētas administrācijas puses un sadarbības starp policistiem un velosipēdistiem.

"Braucienu vienmēr ar ovācijām sagaida arī daudzi skatītāji, kas fotogrāfē un filmē, un pagājušajā gadā arī Vides filmu studija kopā ar maniem kolēģiem nolēma uzfilmēt filmu par Tvīda braucienu un ar prieku varam informēt, ka šī filma ir uzvarējusi Rīgas Brīvostas izsludinātajā konkursā un turpmāk kalpos par kruīzu kuģu tūristu pievilinātāju Rīgas pilsētai," stāsta Toms Ērenpreiss.

Tvīda braucienu ieskandināja Rīgas Danču klubs ar jestriem dančiem un plkst. 16.00 visi pulcējās kopbildei pie Latvijas Nacionālā Mākslas Muzeja, tālāk dalībnieki devās cauri Vecrīgai, kur tos ar sajūsmu uzņēma plaši iedzīvotāju un tūristu pulki, pāri Vanšu tiltam, caur Arkādijas parku, pa Āgenskalna ieliņām uz Kalnciema ielas kvartālu, kur notika kopīga pusdienošana, filmas par 2011.gada Tvīda braucienu noskatīšanās un Tvīda karaļa un karalienes kronēšana. Titulus šogad ieguva Antons Blinofs un Indra Sileniece.
Pasākums noslēdzās Kaņepes kultūras centrā, kur Dzintara Vīksnas vadībā klātesošie tika iesaistīti Riteņu orķestrī, veidojot melodiju no velosipēdu zvaniņu skaņām.

Fotogrāfijas no 2012.gada Rīgas Tvīda brauciena pieejamas www.tvidabrauciens.lv sadaļā "galerija", kur drīz būs apskatāmas arī retro foto salona bildes. Filma par 2011.gada Tvīda braucienu, kas tiks rādīta kruīzu kuģu tūristiem, skatāma šeit http://www.whyriga.com/new/cycle.html

Tvīda brauciena organizētāji - biedrība Rīgas velo nedēļa, Rīgas Dome, Latvijas Veclaiku divriteņu klubs un Ērenpreiss velosipēdu darbnīca izsaka pateicību visiem atbalstītājiem par atbalstu un sadarbību.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV