Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Eiropas Savienības dārza svētki piedāvās daudzveidīgas aktivitātes

EasyGet.lv, 08.05.2012. 12:09

Sestdien, 12. maijā, Vērmanes dārzā notiks Eiropas nedēļas centrālais pasākums – Eiropas Savienības (ES) dārza svētki, kas šogad ir veltīti Eiropas aktīvas novecošanas un paaudžu solidaritātes gadam, informē Ideju Institūta pārstāve Sandija Martinsone. Svētku moto ir „Būsim aktīvi visās paaudzēs! Piedalies!".
Eiropas Savienības dārza svētki piedāvās daudzveidīgas aktivitātes

ES dārza svētku aktivitātes sāksies sestdien plkst. 12:00, kad notiks muzikālais gājiens un tematisko telšu svinīgā atklāšana. Svētku ietvaros visas dienas garumā līdz pat 18:00 darbosies desmit tematiskās teltis: „Eiropas Savienības māja", „Darbīgā Eiropa", „Ražojošā Eiropa", „Radošā Eiropa", „Jaunatne kustībā", „Turīgā Eiropa", „Digitālā Eiropa", „Dānijas prezidentūra ES Padomē", „Zaļā Eiropa" un „Rīga|2014". Darbosies arī brīvā skatuve, uz kuras muzicēs, dejos un teātri spēlēs dažādu paaudžu mākslinieki. Savukārt Vērmanes dārza estrādē visas dienas garumā uzstāsies mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Čehijas, Zviedrijas un Polijas.

Desmit tematiskās teltis ikvienam svētku dalībniekiem piedāvās daudzveidīgas izklaides un informatīvās aktivitātes. Piemēram, „Eiropas Savienības mājas" telts īpaši rūpēsies par jaunākajiem svētku dalībniekiem, piedāvājot gan radošo darbnīcu un bērnu stūrīti, gan kustīgo bilžu programmu, savukārt pie informācijas konsultantiem ikviens varēs uzzināt, kādas iespējas paver Latvijas dalība ES. „Darbīgās Eiropas" teltī jaunākie svētku dalībnieki varēs iepazīties ar Valsts policijas bebru Bruno un runci Rūdi, kā arī satikt ugunsdzēsēju zilonīti Baltiņu un viņa komandu. Savukārt pie „Ražojošās Eiropas" telts rīdzinieki un pilsētas viesi tiks aicināti uzzināt vairāk par uzņēmējdarbību un piedalīties dažādās aizraujošās spēlēs, piemēram, iejūtoties uzņēmuma vadītāja lomā spēlē „Laiks biznesam" vai pārbaudot savas zināšanas par Latviju ar spēles – puzles „Vai tu pazīsti Latviju?" palīdzību. „Radošās Eiropas" teltī ikvienam būs iespēja izmēģināt roku monētu kalšanā īsta kalējmeistara uzraudzībā, bet jaunākajiem svētku apmeklētājiem būs īpaši interesanti vērot un mācīties, kā tiek darinātas lelles. Telts „Jaunatne kustībā" pārstāvji sniegs padziļinātu informāciju par studijām ārvalstīs „Erasmus" programmas ietvaros, kā arī informēs par jauniešu brīvprātīgo darbu un jauniešu centriem. Savukārt teltī „Turīgā Eiropa" svētku apmeklētājiem tiks dota unikāla iespēja uzvilkt tērpu, kas ļauj sajust savu ķermeni 70 gadu vecumā. Ikvienam būs iespēja atnest un „izārstēt" savu datoru pie „Digitālās Eiropas" telts meistariem un turpat arī bez maksas pieteikties virtuālajam e-parakstam. Telts „Zaļā Eiropa" piedāvās uzzināt vairāk par tik aktuālo zaļo saimniekošanu, kā arī apskatīt karikatūru izstādi „Aci pret aci ar klimatu", bet telts „Rīga|2014" prezentēs Rīgu kā kultūras galvaspilsētu, iepazīstinot ar Rīgas radošajiem kvartāliem un piedāvājot dažādas mākslinieku performances. Piedaloties „Dānijas prezidentūras ES Padomē" telts rīkotajā velo konkursā, svētku dalībniekiem būs iespēja laimēt jaunu velosipēdu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV